Türkiye 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki, sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Naki, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, "İnsanların ölümlerine karşı olduğum söylemim farklı noktaya çekildi" dedi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında sosyal medya hesaplarında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Deniz Naki, Alman Parlamenterler Martina Renner ile Jan Van Aken, Amedspor Kulüp başkanı Nurullah Edemen ve avukatların da katıldığı duruşmadan önce Alman Parlamenterler, Naki'nin daha önce Almanya'da oynadığı St.Pauli takımı futbolcularının imzaladığı formayı kendisine hediye ettiler.

Cumhuriyet savcısı, suçun oluşmadığını belirterek, Naki'nin beraatini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme, Naki'nin beraatine karar verdi.

‘ŞİDDETİ ÖVEN BİR AÇIKLAMASI YOKTUR’

Duruşma ardından adliye önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan futbolcu Deniz Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, davanın gereksiz yere açıldığını ifade ederek, davaya konu olan sözlerin Deniz tarafından söylenmediğini anlattı.

Mızrak, "Deniz, mahkemede barış mesajı verdiğini söyledi. Ülkede yaşanan çatışma ve savaşın bir an önce sona ermesini mahkemede beyan etti. Mahkeme de savcılık ile aynı kanaatindeydi. Çünkü suç unsuru oluşmamıştı. Açılan dava; örgüt propagandası yapmaktı. Cebir, şiddet eylemlerini övücü mahiyette açıklamaların olması gerekiyor, bu tür davaların açılması için. Deniz'in herhangi bir şekilde şiddeti öven bir açıklaması yoktur. Başından beri bunu söylemiştik. Mahkeme de bizimle aynı kanaate olduğu için oybirliğiyle berat kararı verdi. Bundan sonra da sprotif başarılarımızla gündeme gelmek istiyoruz."  dedi.
Deniz Naki ise, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, insanların ölümlerine karşı olduğuna dair söyleminin farklı noktaya çekilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Naki, "Biz futbolcular olarak, bu coğrafyada bu zor dönemde bu halkı mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

(Kaynak: Hürriyet)