Beyaz Saray Özgürlük Nişanı’na layık görülen 19 kişi açıklandı. Aralarında, Oscar’lı oyuncu Meryl Streep ve müzisyen Steve Wonder’ın da bulunduğu onur listesinde, en dikkat çeken isim, 1973’te ABD tarafından desteklenen darbe ile devrilen Salvador Allende’nin akrabası yazar Isabel Allende oldu

Edebiyat dünyasına kazandırdığı eserleriyle kariyeri boyunca en prestijli ödüllere layık görülen Allende ayrıca, 1973 yılında ABD ve istihbarat teşkilatı CIA tarafından desteklenen askeri darbe ile devrilen ve sonunda intihar eden Şili Devlet Başkanı Salvador Allende’nin de akrabası.



Beyaz Saray’dan yapılan resmî açıklamaya göre, “Millî değerleri koruyan, dünya barışına çağrı yaparak, uluslararası arenada yaşanan hukuksuzluklara karşı duruşunu gösteren” kişilere verilen Beyaz Saray Özgürlük Nişanı, bu yıl aralarında oyuncu Meryl Streep, 1989’da ölen koreograf Alvin Ailey ve müzisyen Stevie Wonder’n da bulunduğu toplam 19 kişiye verilecek.

Barack Obama konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu 19 cesur ve ilham veren Amerikalıya, ulusumuzun en yüksek sivil nişanını vermeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadesini kullandı. Geçen yılın Beyaz Saray Özgürlük Nişanı’na layık görülenler arasındaToni Morrison ve Maya Angelou gibi Afro-Amerikalı yazarlar bulunuyor.