Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberinde yer alan Türkiye'de medyanın baskı altında olduğu, Alun ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın WhatsApp üzerinden gazetecilere talimat verdiği iddiasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından İngilizce olarak açıklama yapan Fahrettin Altun, "Türkiye İletişim Modeli ile yurt içinde ve yurt dışında çapta başarılı çalışmalara imza atan İletişim Başkanlığımızın, İngiltere merkezli Reuters haber ajansı tarafından hedef alınması, bizler için sadece ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi ve onur işaretidir" dedi.

Reuters için "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtı algı operasyonlarının ve sistematik manipülasyonların bir aparatı" ifadesini kullanan olduğunu" ifadesini kullanan Altun, Reuters'ı daha önce de pek çok kez yalan haber yapmakla suçladı.

'UYDURMA SENARYOLARI SERVİS EDİYORSUNUZ'

Altun açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Reuters'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik ve finansal operasyonlarda kendine düşen rolü nasıl oynadığını unutmuyoruz. Bugün de Türkiye İletişim Modelini ve başkanlığımızı hedef almaya çalışıyor. Reuters'ın niyetini, hizmet ettiği amacı ve bu doğrultuda yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Türkiye, sadece Türkiye ile ilgili konularda değil, dünyanın farklı noktalarında operasyonel haberciliğiniz yüzünden işgal edilen, darbeler yaptırılan, iç savaş çıkartılan, terör örgütlerini besleyen sisteme karşı hakikati savunuyor. Ekonomik krizin Avrupa'yı ve ülkeniz İngiltere'yi olduğu gibi kurum olarak sizi de etkilediğini anlıyoruz. Bu nedenle daha ucuz ve kolay olduğu için masa başı haberciliğini tercih ediyorsunuz. Böylece pek çok kez olduğu gibi temelsiz klişe ve ön yargılarla dolu, hayali ve uydurma senaryoları servis ediyorsunuz. Sizi sadece hakikat için habercilik yapmaya davet ediyoruz."