Ankara'nın Altındağ ilçesinde, parkta tartıştıkları Emirhan Yalçın'ı (18) bıçaklayarak öldüren, Ali Yasin Ülger'i (18) de yaralayan Yahya Al Abdo (20) hakkında "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından ömür boyu ve 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Yaşı küçük olan şüpheli A.M.A. (16) hakkındaki soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Can kaybıyla sonuçlanan olay ilçede günlerce süren mültecilere yönelik linç girişimine bahane edilmişti.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Ölümle sonuçlanan kavgayla ilgili soruşturma tamamlandı, savcı Yahya Al Abdo hakkındaki iddianameyi hazırlandı.

Evrensel’in aktardığı iddianameye göre Yahya Al Abdo, parkta gezerken ışığın yanmadığını fark ettikleri için elektrik direğine vurduklarını, bu sırada orada bulunan Emirhan Yalçın ve arkadaşının kendilerine küfrettiklerini ileri sürdü.

Daha sonra yanlarına gittiklerinde 'Siz Suriyelisiniz ne işiniz var burada, defolun gidin' diyerek kendilerini darp etmeye başladıklarını anlatan Abdo, kendilerini savunmak için karşılık verdiklerini, kavga sırasında yerde bulduğu bıçakla bıçakladıktan sonra kaçtığını söyledi.

Olayda yaralan Ali Yasin Ülger ise iddianamede yer alan ifadesinde, tartışma sırasında şüphelilerin küfrederek direğe vurduğunu, küfretmemeleri konusunda uyardıkları anda ise kendilerine saldırdıklarını söyledi.

Ülger, arbede sırasında şüpheli Yahya Al Abdo’nun, cebinden çıkardığı bıçakla kendilerini bıçakladığını kaydetti.

İddianamede ayrıca Adli Tıp Kurumu raporunda göre, Ali Yasin Ülger’in vücudunda 4 bıçak darbesinin tespit edildiği yer aldı.

İddianamede, soruşturma sonrası yapılan tespitlerde iki grubun da birbirlerini tanımadıkları, aralarında herhangi bir husumetin bulunmadığı aktarıldı.

Şüphelinin, tartışma sırasında maktul ve arkadaşına yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, arbede sırasında da her ikisini bıçakladığı belirtilerek 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'tehdit' ve 'hakaret’ suçlarından ömür boyu ve 20 yıla kadar hapis talep edildi.

İddianame, Ankara 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

Öte yandan olaya karışan ve yaşı küçük olduğu için dosyası ayrılan Suriyeli A.M.A. hakkında ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

GÜNLERCE LİNÇ GİRİŞİMİ YAŞANMIŞTI

10 Ağustos akşamı Altındağ'a bağlı Battalgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayın ardından ilçedekiler adeta "Suriyeli avı"na çıkmış, mültecilere yönelik linç girişimi günlerce sürmüştü.

Irkçı saldırılarda mültecilere ait çok sayıda ev ve iş yerine zarar verildi, bazı ev ve araçlar ateşe verildi.