Yunanistan'daki aşırı sağAltın Şafak Partisi'nin lideri ve partiden bir milletvekili, haklarında yakalama kararı çıkarıldıktan kısa bir süre sonra tutuklandı.

Partinin lideri 56 yaşındaki Nikos Michaloliakos ve Altın Şafak'tan bir milletvekili, haklarında tutuklama emri çıkarıldıktan kısa bir süre sonra tutuklandı.

Tutuklamanın gerekçesi henüz bilinmiyor. 18 Eylül'de ırkçılık karşıtı çizgisiyle bilinen solcu müzisyen Pavlos Fissas'ın Altın Şafak taraftarı olduğunu söyleyen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi tüm ülkede büyük öfke yaratmıştı. Altın Şafak, katilin partiyle bir bağı olmadığını söylemişti.

AFP ajansının görüştüğü ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir kaynak, en az üç milletvekili hakkında daha tutuklama emri bulunduğunu ve bu kişilerin organize suç örgütüne üye olmakla suçlandığını söyledi.

Tutuklamalar, Altın Şafak Partisi'nin parlamentoyu terk etme tehditlerinden bir gün sonra gerçekleşti. Böyle bir hamle, uluslararaı kurtarma fonlarının yarattığı acı reçetelerle reformlar yapmaya çalışan ve ekonomik krizle boğuşan ülkede, yeniden seçimlerin yapılmasını zorunlu kılabilirdi. (haber7)