Bu sene 50'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festiveli ödül töreninde sahneye çıkan emektar yönetmen Şerif Gören, slogan yüklü konuşmasının ardından 'Çarşı' tişörtünü göstererek sahneden ayrıldı.

GÖREN'İN ÇARŞI SEVGİSİ

Sahneden ayrılmadan önce yaptığı Konuşmasında "Sansüre, darbeye karşıyım, tekellere karşıyım, bu yüzden ÇARŞI’yım" diyerek 'Çarşı' tişörtünü gösterdi ve sahneyi terk etti.

Bu sene  Ulusal Jüri Başkanlığını Türkan Şoray'ın yaptığı festivalde ödüller dağıtıldı.

Türk sinemasının olduğu kadar Türk siyasi tarihinin de son 50 yılına tanıklık eden, siyasi gelişmelerden izler taşıyan Altın Portakal, Antalya Kültür Merkezi'nde 'Rotary Film Festivali Ödüllü Filmler' seçkisinin gösterimiyle başlanmıştı.

Jüri başkanı Türkan Şoray başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının katılım sağladığı ve sunuculuğunu oyuncu Mete Horozoğlu'nun üstlendiği geceye geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in anıldığı kısa bir videoyla başlandı. Görüntüler, salondaki konuklardan tarafından uzun süre alkışlandı.

Ardından 50. yıla özel hazırlanan "Venüs'ün Seyri" adlı belgeselden bir bölüm yayınlandı. Nebil Özgentürk’ün hazırlayıp sunduğu belgesel, 1963’te yola çıkan Antalya Altın Portakal’ın elli yıllık yolculuğunu Türk Sineması’ndan ilginç anekdotlarla anlatıyor. Çetin Tekindor’un seslendirdiği belgesel için, Cahit Berkay, özel bir jenerik müziği ve festival şarkısı hazırladı.

Gece sahneye çıkan Türkan Şoray ve İzzet Günay'ın konuşmalarıyla devam etti. Nebahat Çehre, Göksel Arsoy, Ediz Hun, Fatma Girik gibi sanatçıların onur ödüllerini almalarının ardından ödülünü almak için sahneye çıkan ünlü yönetmen Şerif Gören, konuşmasında 'Sansüre, darbeye karşıyım, tekellere karşıyım, bu yüzden ÇARŞI’yım' dedi ve ceketinin düğmelerini açarak üzerindeki 'ÇARŞI' tişörtüne dikkat çekti.