Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 14-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 22. Altın Koza Film Festivali'nin açılış-kapanış törenleri ile konser türü etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Festivalin sonuçları basın yoluyla ilan edilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival programındaki değişiklikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, infial ve yas ortamında “festival konser ve törenlerini” yapmanın söz konusu olamayacağını ifade etti.

Sözlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu koşullarda festivalin geleneksel açılış ve kapanış törenlerini, konser ve diğer faaliyetleri iptal etmeye karar verdik. Bu yıl Altın Koza Film Festivali sadece sinema boyutuyla dar kapsamlı olarak tören ve konserlere yer verilmeksizin devam edecektir. Her yıl düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ile bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek Adana Konulu Uzun Metraj Senaryo Yarışması sonuçları değerli jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu basın yoluyla ilan edilecektir."