Türkiye sinemasındaki erkek egemen bakışa ve cinsiyetçiliğe tepki olarak verilen Altın Bamya Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Ödüller, ilk kez sinemaseverlerin oylarıyla seçilirken birincilik ödülü Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği Mucize filmine verildi. Son dönemlerde cinsiyetçi söylemlerde bulunan Erkan Petekkaya’ya mansiyon ödülü verildi ve “geçmiş olsun” dilendi.

ERKAN PETEKKAYA'YA MANSİYON

8. Altın Bamya Ödüllerinde erkek karakter mansiyon bamyası ise Nurgül Yeşilçay’a yönelik cinsiyetçi tavırları ve ardından yaptığı “Beyonce mi ki o taciz edeyim”, “Benim annem de kadın” gibi açıklamalarla gündeme gelen Erkan Petekkaya’nın oldu.

Altın Bamya Film Akademisi, ödülü bizzat Beyonce’nin vermek istediğini ancak yaşanan olaylar nedeniyle törenin iptal edildiğini söyledi:

“İfşalara maruz kalan ‘mağdur’ Erkan Petekkaya'ya geçmiş olsun diyor, erkek karakter mansiyon bamyası ile taçlandırıyoruz. Beyonce ödülünü vermek için bizzat gelmek ve gözlerinin içine bakarak ‘I can't take no more’ şarkısını söylemek istedi ama yaşadığımız elim olaylar nedeniyle ödül törenini iptal ettiğimiz için bir mesaj gönderdi: ‘Diyır Erkın, tenk yu veri maç for yor kaynd vörds. Pliiz kam tu heress me venevır yu layk. Jay Z end Julius ar luking forvırd tu yor vizit. Kissis, B’”

(Kaynak: Bianet)