Altılı masanın son toplantısı 7 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılacak. Bu toplantıyla liderler arasındaki görüşmelerin ilk turu sona erecek.

Medyascope’tan Okan Yücel’in haberine göre, parti yetkilileri, liderler arasındaki görüşmelerin devam edeceğini, takvimin zaman içinde netleşeceğini, cumhurbaşkanı adayının kısa zamanda açıklanmasının ise partilerin yaptığı çalışmaları gölgeleyeceğini belirtti.

CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arasında 12 Şubat’ta başlayan görüşme trafiğinin ilk turu 7 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Merkezi’nde tamamlanacak.

Görüşme öncesi konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, cumhurbaşkanı adayının isim bazında konuşulmaması konusundaki zımni mutabakatın devam ettiğini, liderlerin görüşmeye devam edeceğini, yeni görüşmelerin takviminin ise son toplantıda şekillenebileceğini aktardı.

Mustafa Kaya, altı lider arasında ismin mevcut aşamada konuşulmaması konusunda zımni bir mutabakat olduğunu belirtti.

Adayın, Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini duyurduktan sonra açıklanmasının doğru olacağını belirten Kaya, aday isminin şimdiden duyurulması halinde altılı masanın bütün altyapı çalışmalarının bir isme indirgeneceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Altı lider ülkenin en temel kurumsal ve yapısal sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geliyor. Mümkün oldukça şahıslardan ve isimlerden bağımsız hareket etmeye çalışıyoruz. Ortak adayın kim olacağı konuşulmadı ve şu aşamada konuşulması da doğru değil. Aday yıpranacağı için değil, eğer isim açıklanırsa altı partinin bütün çalışmaları gölgede kalacak ve bütün tartışmalar isim üzerinden yapılacak. Bunu istemiyoruz.”