Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ile ilgili sözleri nedeniyle iki gün önce (5 Ekim Perşembe) hakim karşısına çıktı.

Mican ilk duruşmaya gelmediği için, ifadesi bu ikinci duruşmada alınabildi.

Mican, geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü’ne engel olunması çağrısı yaparak “Derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır… Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direkt yürüyüşü engelleyeceğiz… Devletimizin de milli değerleri göz önünde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” demişti.

MİCAN, KERKÜK’E GİDECEK Mİ?

Duruşma sırasında müşteki Gülşah Öztürk’ün vekili Avukat Mehmet Ümit Erdem, suç vasfının değişmesi ihtimaline karşı Mican’ın ek savunmasının alınması talebinde bulundu ve “Sanık yaptığı yakın tarihli (28 Eylül 2017) açıklamasında 200 arkadaşı ile birlikte Kerkük’e gideceğini beyan etmiştir. Ek savunma yönünden sanığın gelecek celse hazır bulunmama durumuna binaen bu celse alınmasını talep ederiz” dedi.

Mahkeme da talebi yerinde görerek ek savunma alınmasına karar verdi ve hakim, Mican’a “Sen Kerkük’e gidiyormuşsun, doğru mu?” diye sordu. Mican ise Alperen Ocakları’nda yaptığı açıklamanın aksine, “Ticaret için yurt dışına ara sıra gidip geldiğim doğrudur” dedi.

Oysa Mican liderliğindeki Alperenler, 28 Eylül’de yaptıkları açıklamada ticarete değil Kürdistan referandumuna karşı Kerkük seferine gitmekten söz ediyorlardı.

Daha önce işkence suçundan da yargılanan Mican, mahkemede aylık gelirinin 10,000 TL olduğunu beyan etti.

(Kaynak: Sendika.Org)