Evren Demirdaş / Demokrat Haber

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Elazığ’da siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek başkanlık referandumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Alper Taş, CHP, HDP, EMEP Elazığ il örgütlerini ve Eğitim- Sen'i ziyaret etti.

Taş, "bu düzenleme tek kişinin her şeyi belirlediği, astığı kestiği vurduğu kırdığı bir sistemdir bunun adı faşizmdir" dedi.

İhraç edilen öğretmenlerin hepsinin geri döneceğini ifade eden Taş, ''Ama süresi belirsiz bu işin sonunda ihraç edilen tüm eğitimci arkadaşlarımız geri dönecektir.Bunlar fırsat bu fırsat deyip kendi gibi düşünmeyenleri kurumlardan uzaklaştırdılar fakat bunun altından kalkamazlar.

12 Eylülcüler bile bir müddet sonra işten attıkları, ihraç ettikleri kişileri geri almak zorunda kaldılar. Doğal olarak bir suç çıkartmaları lazım ama ortada bir suç yok. Bunlar Kanun Hükmündeki Kararnamelere dayanarak herkesi bir torbaya doldurup tasfiye ediyorlar. Hatta bırakın muhalifleri Fethullahçı iddiasıyla ihraç edilen önemli bir sayıda kişi bile geri dönecek" dedi.

Aktif- Sen üyesi olmanın suçlu manasına gelmediğini ifade eden taş, "Bizzat darbeye eşlik etmiş mi etmemiş mi, yardımcı olmuş mu olmamış mı bunlara bakılır. Aktif- Sen adlı bir sendika yasal bir sendika sen kurmuşsun Bank Asya adlı bankayı sen kurmuşsun senin yanında olan kişiler o bankaya para yatırmış bu tür şeylerle insanları hak mahrumiyeti içine sokamazlar.Olağanüstü bir dönemin havasından yararlanıp vurduklarına vurdular ama bir müddet sonra bunların tüm mağduriyetlerini gidermek zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.

'SİYASAL İSLAM REJİMİ İNŞA EDİYORLAR'

Taş açıklamasına şöyle devam etti, ''Eğer başkanlık sistemi olursa Kanun Hükmündeki Kararnamelere gerekçe bulmak için hep ohal yetkisini kullanacak bu sistemde meclisin kanun çıkarma yetkileri çok sınırlı olacak ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerle ülke yönetilecek amaçladılar. Eğer biz bu referandum sandığından hayır çıkaramazsak mevcut fiili durumu yasalaşmış olacak.Bu anayasa değişiklik paketinin en önemli özelliklerinden biri ömür boyu ne kişisel suç nede görevinden dolayı Cumhurbaşkanı yargılanamıyor atadığı bakanlar ve yardımcılar görevlerinden dolayı yargılanamıyor.

AKP'liler bu yargılanma konusunu şu şekilde propagandasını yapıyor Cumhurbaşkanı mevcut anayasada sadece vatana ihanet ile yargılanabiliyor ama biz öyle bir değişiklik paketi geçiriyoruz ki her konuda yargılanabilecek diyorlar. Evet her konuda yargılanacak diyorsunuz da bu kişinin yargılanma şansı yok ki 400 tane vekilin el kaldırmasıyla olabilecek bir şey peki şuan ki koşullarda bu mümkün mü?

Bu düzenleme tek kişinin her şeyi belirlediği, astığı kestiği vurduğu kırdığı bir sistemdir bunun adı faşizmdir başka bir şey değildir. Bu sistemi Türkiye'ye özgü bir sistem olduğunu söylüyorlar. Bunlar siyasal İslam rejimi inşa ediyorlar bu ideolojik bir rejimdir doğal olarak kendilerine ait bir Türkiye yaratmak istiyorlar.

Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz diyerek bunu itiraf ettiler zaten o yüzden bütünüyle İslamcılığı devlet yaşamına toplum yaşamına egemen olduğu bir sistem inşa etmeye çalışıyorlar. İnşa etmeye çalıştıkları bu rejimi başkanlık sistemiyle anayasa güvence altına alarak kalıcılaştırmak. O yüzden bizim uzun soluklu bir mücadeleye hazırlanmamız ve hayır oylarını daha da çoğaltarak bu ülkeyi huzurlu,güvenli bir geleceğe taşımamız gerekiyor.''