CHP Parti Meclisi toplantısında ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın İstanbul’da Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmasına, oy birliği ile karar verildi.

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, CHP Parti Meclisi’ne kendisine duyulan güven nedeniyle teşekkür eden Alper Taş, “Büyük bir güven duymuşlar, büyük bir güven vermişiz. Parti Meclis’ne teşekkür ederim. Hepimiz açısından eşitlik, özgürlük, dayanışma, barış gibi değerleri savunan herkes adına güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bize inananları mahcup etmeyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Seçimi kazanacaklarını söyleyen Taş, “Kazanacağız. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Ama kazanmak iki türlü olur. Bir politik olarak kazanır, aritmetik olarak kaybedersiniz. Bir de aritmetik olarak kazanır ama politik olarak kaybedersiniz. Biz her ikisini de kazanmayı amaçlayacağız, hedefleyeceğiz. Ama esasen fikri olarak politik olarak kazanmak ve Türkiye’ye yeni bir soluk, nefes aldırmak konusunda, başka bir alan pencere açmak noktasında elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” diye konuştu.