CHP'li Özgür Özel, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün hastaneye kaldırılmasına sebep olan kavganın gündeme gelmesiyle eski futbolcu ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ı sordu. Özel, nerede olduğunu sorduğu Özalan'ı Dallas dizisinin kötü karakteri Ceyar’a benzetti.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bakanlıklara bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşülüyor.

"'CEYAR' BENZETMESİ"

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün hastaneye kaldırılmasına sebep olan kavga, Meclis’te yeniden gündem oldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Milletvekili Alpay Özalan’ı ‘Ceyar’a benzetti.

Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan kavgaya ilişkin konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin siyasi linçle karşı karşıya olduğunu savundu. İYİ Parti milletvekillerinin Örs’ü darp eden AKP Zafer Işık için, "O adam Parlamento’ya girmesin. Eğer Parlamento’ya girerse biz ona haddini bildiririz" dediğini anlatan Elitaş, İYİ Parti Grubu’nun iradesini tek kişiye teslim ettiğini söyledi.

Elitaş, şöyle konuştu:

“Hani diyorlar ya ‘Tek adam, tek adam’, iradelerini bir kişiye teslim eden İYİ Parti Grubuyla karşı karşıyayız. Burada ‘Hanımağa’ talimat veriyor ‘Çıkın dışarı’ diyor.”

"KADIN BİR BAKANA KARŞI ŞİDDET UYGULATTIRIYORSUNUZ”

Elitaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın CHP’li milletvekilleri tarafından protesto edilmesini de eleştirdi ve şunları söyledi: “Bir kadın, kadın şiddetiyle karşı karşıya kaldı burada. Siz ön sıralara kadınları koyuyorsunuz. Kadın bir bakana karşı şiddet uygulattırıyorsunuz.”

"ALPAY ÖZALAN NEREDE, CEYAR; CEYAR OLMADAN DALLAS OLUR MU?”

Elitaş’a cevap CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde öne getirilecek, bağırtılacak kadınlar yok. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, öne gelmeleri gerektiğini düşünüyorlarsa ön tarafa gelirler; tepki göstermeleri gerektiğini düşünüyorlarsa gösterirler, eylem yapacaksa yaparlar” dedi.

Elitaş’ın eril dilini kınadığını söyleyen Özel, Hüseyin Örs’e saldırılan güne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. AKP Milletvekili Alpay Özalan’ı Dallas dizisinin kötü karakteri ‘Ceyar’a benzeten Özel şöyle konuştu: “Hepimiz gördük ki koşup birine yumruk atma olayı oldu. Onun savunulacak bir tarafı olmadığını herkes biliyor ama bir dizi film gibi anlattınız ya, ben izledim dizi filmi. Her karakter var. Alpay Özalan nerede, Ceyar; Ceyar olmadan Dallas olur mu?”