Almanya’nın, NATO’nun Suriye’den gelecek hava saldırılarını önleme adına 2012’de Türkiye’ye gönderdiği ‘Patriotfüze savunma sistemi geri çekme kararının ardından ABD Patriotlar için aynı doğrultuda karar aldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre ABD ekim ayı sonrasında patriot rotasyonunu yenilemeyecek.

Evrensel’de yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan patriot açıklaması ise şöyle: “Amerika Birleşik Devletleri, mevcut görev süresi Ekim ayında sona erecek Türkiye’deki Patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türk Hükümetine bildirmiştir. İhtiyaç olduğu takdirde, ABD, Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazırdır. ABD ayrıca, doğu Akdeniz’de ABD Donanmasının çok-rollü “Aegisö gemilerinin devamlı mevcudiyetini sürdürecektir.Amerika Birleşik Devletleri, mevcut görev süresi Ekim ayında sona erecek Türkiye’deki Patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türk Hükümetine bildirmiştir.”

Açıklamada ayrıca ihtiyaç duyulduğu takdirde, ABD Patriotların ve personelin bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazır olduğu da belirtildi.

İlgili Haber: Alman basını: Patriotların asıl çekilme nedeni PKK'ye yönelik operasyonlar ve IŞİD politikası