Almanya'da Türkiyelilerle yapacağı referandum toplantısı iptal edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararla ilgili açıklama yaptı.

‘Bunun adı demokrasi değildir’ diyen Bozdağ, Almanya’yı teröre destek vermekle suçladı. Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı ile yapacağı toplantıyı iptal ettiğini ve Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

“Bulduğumuz başka yerlerde de polis toplantı yapılmasına engel çıkardı. İzinleri alınmış bir buluşmayı maalesef bulamadık. Alman makamlarının Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Kusura bakılmasın çok net söylüyorum demokrasiye ifade hürriyetine yakışan bir şey değil. Ne biçim bir demokrasidir ki teröristler için her şey serbest her türlü destek var. Ama meşru hükümetler için büyük engeller çıkarılıyor. Bunun adı demokrasi değildir.”

Alman Adalet Bakanı'nın da görüşme talebinde bulunduğunu söyleyen Bozdağ, “Ancak Gaggenau’da yapacağımız toplantı iptal edilince ben de Adalet Bakanı ile yapacağımız toplantıyı iptal ettim. Buradan Türkiye’ye döneceğiz” dedi.