Korona virüsü salgınını büyük ölçüde kontrol altına alan ve normalleşme sürecine geçen Almanya’da vaka sayılarının arttığı mezbahanın bulunduğu kentte mart ayındaki sert tedbirlere dönülüyor.

Mezbahanın bulunduğu Gütersloh’ta yeniden sert önlemlere dönüş kararı alındı.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet kamuya açık alanlarda kısıtlamaların yeniden hayata geçirildiğini duyurarak, “Amaç durumun yatışmasına yardım etmek“ dedi.

Bu kapsamda kamuya açık birçok dükkan, spor salonu kepenk indirecek. Önlemler ilk aşamada 30 Haziran’a dek yürürlükte olacak. Korona vakalarının ortaya çıkması ile okul ve yuvalar önceden kapatılmıştı.

DW Türkçe’nin haberine göre, başbakan binlerce işçinin gerekirse zorla karantinada tutulacağını belirtti ve bunun için polisten destek isteneceğini ifade etti.

Polis ve Rumen, Polonyalı ve Bulgar işçilerle iletişim sağlanmasında görev yapan tercümanlar, işçilerin karantina koşullarına uyup uymadığını kontrolde görev yapacak.

Gütersloh kentine yakın Rheda-Wiedenbrück’te Tönnies Holding’e bağlı mezbahanın bulunduğu Gütersloh bölgesi kriz yönetimi başkanı Thomas Kuhlbusch dün akşam yaptığı açıklamada, mezbahada çalışan 1553 kişinin korona testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Kuhlbusch 6 bin 650 çalışandan örnek alındığını kaydetti. Yetkililer pazar günü Tönnies çalışanları arasında bin 331 vaka olduğunu doğrulamıştı.

Kaynak: DW Türkçe