Almanya'da 'Türkiye için ajanlık faaliyetleri yürüttüğü' gerekçesiyle tutuklanan Türkiye kökenli A.A., 9 ay hapse çarptırıldı.

DW Türkçe'nin haberine göre Köln'de taksi şoförlüğü yapan sanık Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada “Sadece ülkeme yardım etmek istedim. Herhangi bir sorun istemedim. Sonuçlarının farkında değildim” dedi.

Casusluk suçlamalarını daha önceden itiraf eden sanığın temyiz hakkını kullanmayacağı belirtildi.

9 ay hapis cezasına çarptırılan A.A.'nın cezası tecil edildi.

Sanık, 'Gülen yapılanması' üyesi olduğunu düşündüğü iki kişinin ismini, daha önce casusluktan hüküm giyen Ali D.'ye vermek, aralarından biriyle ilgili detaylı bilgi aktarmak ve Türkiye'ye istihbarat aktarımında iş birliği yapmakla suçlanıyordu. İddianamede ayrıca A.A.'nın Ali D'ye bir atış poligonunda talim için mermi sağladığı yer alıyordu.

Ali D, 2021 yılı Eylül ayında Düsseldorf kentinde bir otel odasına düzenlenen baskınla tutuklanmış, haziran ayında da 1 yıl 9 ay hapse çarptırılmıştı. Ali D.'nin Düsseldorf'ta kaldığı otel odasında kurusıkı tabanca ve gerçek mermilerin yanında PKK ve 'Gülen yapılanması' mensuplarına ait bilgiler de ele bulunmuştu.