Almanya'da 'selfie' yapmak isteyen binlerce turisti çeken bir doğal güzellik noktası, popülaritesinin kurbanı oldu.

Ülkenin güneyindeki Berchtesgaden Milli Parkı'ndaki bir şelalenin yakınındaki büyüleyici doğa alanı, ziyaretçilerin verdiği zararın ardında iyileşmesi için en az beş yıl süreyle kapalı tutulacak. Koenigsbach Gölü son dönemde, şelalenin üst kısmındaki doğal havuzdan fotoğraf paylaşmak isteyen insanların gelmesiyle yeni bir cazibe kazandı.

Bölgeye daha fazla insan geldikçe, çöp miktarı, gürültü ve yasak olan kamp ateşleri de arttı. Park yetkililerine göre, 2020 yazında günde ortalama 150 ziyaretçi buraya geldi; zirve dönemlerinde bu rakam 350'yi geçti. Park yetkililerine göre, bu ziyaretçiler, flora ve faunasına zarar verdikleri bölgede en az üç kilometrelik geniş bir parkur ağı oluşturmayı da başardılar. Bölge sosyal medyada popüler olmadan önce sadece birkaç yerel uzman tarafından biliniyordu.

Bölgenin ziyaretçilere kapatılmasıyla bitki örtüsünün iyileşmesi ve zeminin normale dönmesi bekleniyor. Park yetkilileri, beş yıl geçtikten sonra kapatmanın uzatılmasını ihtimalini göz ardı etmediklerini aktardı.