FCK-BW-BAYERN, Almanya polisinin Lahr kentinde Kürtlere ait evlere ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne baskın yaptığını duyurdu.
 
Kürdistani Toplumlar Federasyonu (Federasyona Civakên Kurdistanî -FCK) BW-BAYERN Eşbaşkanları imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Almanya’nın Lahr kentinde sabaha karşı Alman polisi tarafından Kürtlerin evleri ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne baskın yapıldı” denildi.
 
Açıklamaya göre, baskında cep telefonları, bilgisayarlar ve özel eşyalara el konuldu.
 
DKTM dahil altı adrese “hukuksuz” bir şekilde baskın yapıldığını belirten açıklamada, baskın sırasında evlerin dağıtıldığı belirtildi. 
 
FCK-BW-BAYERN, baskınları “şiddetle” kınayarak, Alman polisini “Kürtlerin yakasından ellerini çekmeye” çağırdı.
 
Açıklamada, “Aldığımız bilgiye göre Türkiye’nin şikâyeti üzerine yapılan bu baskın, Alman hükümeti ve Türk devletinin, halkların yararına olmayan kirli ilişkilerin sonucu yapıldığını bilmekteyiz” diye belirtildi.
 
Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kürdistan’ın dört parçasında Türkiye’nin Kürtlere yönelik uyguladığı soykırım saldırılarının bir parçası da bugün bir daha ortaya çıkmıştır. (Bu baskınlar) Soykırımdan kaçmak zorunda kalan Kürtlere yönelik baskı yaparak AKP-MHP’ye hizmet etmekten başka bir şey değildir.”

Kaynak: MA