Lufthansa kabin personeli, Frankfurt, Berlin ve Münih’te bugün iş bırakma eylemleri yapıyor.

Avrupa'nın üçüncü büyük havaalanı olan Frankfurt Havalimanı'nda yerel saatle sabah 06.00'da başlayan iş bırakma eylemi 8 saat sürecek.

Berlin Tegel Havalimanı'nda sabah 05.00'te başlayan eylemin de 6 saat devam edeceği açıklandı.

Sendika, Lufthansa kabin personelinin Münih Havalimanı’nda da yerel saatle 13.00-24.00 arasında çalışmayacağını duyurdu.

Grevin ilk saatlerinde Frankfurt'ta, Lufthansa'nın 180 uçuşu iptal edildi.

Maaş artışı isteyen çalışanların Cuma günü Frankfurt'ta yaptıkları 8 saat süreli iş bırakma eylemi Lufthansa'ya ait en az 200 uçuşu etkilemiş, 100'den fazla uçuş da iptal edilmişti. Yaklaşık 25 bin yolcunun havalimanında mağdur duruma düştüğü, iptallerin Lufthasa'ya milyonlarca euroya mal olduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 10 bin çalışanı temsil eden Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü (UFO) adlı sendika, yönetimin uzlaşma adımı atmaması durumunda, eylemlerinin süreceğini bildirdi.

Lufthansa yönetimiyle çalışanlar arasında 13 aydır süren müzakerelerde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. UFO sendikası, Lufthansa'nın kabin hizmetlerini taşeron firmalara vermesine karşı çalışanlar için güvence talep ediyor ve ücretlerde yüzde 5'lik artış istiyor. Lufthansa yönetimi, ücretlerde yüzde 3,5'lik zam önerirken, taşeronlaştırma uygulamalarında geri adım atma sinyali veriyor.

© Deutusche Welle Türkçe