AK Partili belediyelerin düzenlediği organizasyonların Almanya'ya toplu iltica için kullanıldığı yönündeki iddialara bir yenisi eklendi. Van’ın Tuşba ilçesinde 55 kişinin katılacağı gezi için HDP’li meclis üyelerine de teklif geldiği iddia edildi.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar'a konuşan Tuşba Belediyesi'nin HDP’li Meclis Üyesi Ayşe Minas, HDP’den de 3 isme teklif geldiğini açıkladı.

Van’da bir dernek üzerinden insanların yurtdışına gönderilmesi için toplantılar yapıldığını söyleyen Minas, ‘’Bizim gruba da teklif geldi. 1 ya da 3 kişinin dahil olmasını istediler. Biz de bu geziye katılmayı ilkesel olarak kabul etmediğimizi bildirdik’’ dedi.

YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ: GİDEN YOK

Yurtdışına gönderilmesi planlanan kişi sayısının 55 olduğunu söyleyen Minas şu ifadeleri kullandı: ‘’Belli bir sayının gideceğini duymuştuk. Almanya’da Baskilliler Derneği üzerinden bu yapılıyor. Meclis’e bir öneri geldi. AKP Kadın Kolları Başkanı ve Melis üyesi Havva Duran’ın da katıldığı oturumda bu kabul edildi. Dün durumu HDP Meclis Sözcüleri olarak yazıişleri müdürüne sorduk. Müdür bize kimsenin gitmediğini söyledi. Kimin bu öneriyi meclise getirdiğini sorduğumuzda ise yanıt vermedi. Gelecek ay toplantımız var orada bir daha gündeme getireceğiz.’’

Malatya’dan resmi geziyle Almanya’ya giden 43 kişinin ortada olmamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında dün 4 bürokrat görevden alınmıştı. Tuşba Belediyesi'nde 55 kişinin benzer şekilde Almanya'ya gittiği iddialarına ise belediyeden yalanlama gelmişti.