Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Düren’de bulunan ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı (AABK) Düren Alevi Kültür Merkezi’ne bu sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildi.

Kimliği henüz belirlenmeyen kişiler tarafından yapılan saldırıda kültür merkezinin camları kırıldı. Almanya polisinin verdiği bilgilere göre, saldırıyı yapanın henüz belli olmadığı ve incelemelerin sürdüğü belirtildi.

HDP'li Turgut Öker ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'de son dönemlerde Cemevlerimize yönelik yapılan saldırılar, Kartal Cemevi Başkanı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırının olmasının ardından, bugün Düren Cemevimizin camlarının kırılması tesadüf gibi görünmüyor. Umarız düşündüğümüz gibi değildir. Emniyet yetkililerinden konuya dair somut bir cevap aldığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

SABAH'TAN SARITAŞ'A SALDIRIDA 'HUSUMET' İDDİASI

Öte yandan iktidara yakın Sabah gazetesi, Alevi Vakıflar Federasyonu İkinci Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıda husumet olduğunu iddia etti.

Gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edilirken olayı dernek yönetiminde üye olan Naki D.’nin başkanlık mücadelesi için azmettirdiği öne sürüldü.

Kaynak: Duvar