Alman Sol Parti (Die Linke) Eş Başkanı Gesine Lötzsch, ailevi nedenleri gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

 

Gesine Lötzsch, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, eşinin hastalığı nedeniyle son zamanlardaki toplantıları iptal etmek zorunda kaldığını ve Berlin'deki evinden uzaklaşmasının mümkün olmadığını belirterek, istifa kararı aldığını kaydetti.

 

Gesine Lötzsch, bir basın toplantısı düzenleyerek, 80 yaşındaki eşinin sağlık durumundan dolayı parti liderliğinden istifa etmek zorunda kaldığını açıkladı.

 

Berlin'de yaşayan hayat arkadaşının bakım nedeniyle sürekli olarak refakatte kalması gerektiğini ve bu durumun Schleswig Holstein ve Kuzey Ren vestfalya eyaletlerinde düzenlenecek seçimler öncesi başkanlık görevinin tam olarak hakkını vermeye engel oladuğunu belirten Lötzsch, "yarım iş yapmak istemiyorum" dedi.

 

30 yılı aşkın bir süredir evli olduğu dil bilimci Roland Lötzsch'ün hastalığı hakkında bilgi vermeyen Sol Parti lideri, basından da özel hayata saygı gösterilmesini istedi. Lötzsch, 2010 yılının Mayıs ayından itibaren Klaus Ernst ile birlikte Sol Parti'yi yönetiyordu.

 

"KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Partinin diğer Eş Başkanı Klaus Ernst, Lötzsch'ün görevinden ayrılmasını üzüntü ile karşıladığını belirtti. Klaus, “Zor bir zamanda güven ve karşılıklı saygı içinde çalıştık. Kendisine ve ailesine güç ve sağlık diliyorum” diyerek, Lötzsche'e teşekkür etti. Ernst'in parti genel başkan seçimlerine kadar görevi tek başına yürütmesi bekleniyor.

 

Gesine Lötzsch, 2010 yılından bu yana Klaus Ernst ile birlikte Sol Parti başkanlığını yürütüyordu. Lötzsch, geçen sonbaharda, haziran başındaki parti genel başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklamıştı.