Hannover Başsavcılığı son günlerde gri pasaportla insan kaçakçılığı skandalında ismi anılan Ersin Kilit'in merkezi Hannover'de bulunan bir işletmesi olduğu ve bu işletme aracılığıyla çok sayıda kişiye davet yollayarak Almanya'ya girişleri sağladığı gerekçesiyle mahkeme önüne çıkmasını istedi.

ÇEKYA ÜZERİNDE 200 KİŞİNİN GİRİŞ YAPTIĞI İDDİASI

Süheyla Kaplan'ın Artı Gerçek'te yer alan haberine göre, Alman medyasında geçtiğimiz yıl Weiden eyalet savcılığı tarafından da insan kaçırma işine yardım ettikleri gerekçesiyle birçok kişi hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Çekya üzerinden daha önce Almanya'ya yaklaşık 200 kişinin giriş yaptığı, bunlardan gri pasaportu olan birçok kişinin ortadan kaybolduğu ve Almanya'ya kültürel amaçlı bir gezi projesi kapsamında davet edildikleri ifade ediliyor. 

TÜRKİYE'DEKİ RESMİ MAKAMLARLA İLETİŞİME GEÇİLDİ

Çeşitli Alman gazetelerinde yer alan haberelere göre, Federal İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili olarak Türkiye'deki resmi makamlar ile bilgi almak üzere irtibata geçtiği belirtiliyor. 

Alman Bild gazetesi arşivinde yer alan bir habere göre, 14 ve 15 Kasım 2020 tarihlerinde resmi pasaportlu toplam 58 kişinin ( 38 kişi Avusturya sınırı, 20 kişi Çekya sınırında olmak üzere) sınırlardaki kontrollerde çelişkili ifadeler vermeleri üzerine sınırdışı edilmişti. 

MÜNİH TÜRKGÜCÜ: İLGİLİ HABERLERİN KULÜBÜMÜZLE ALAKASI YOKTUR

Ayrıca, Almanya'da üçüncü ligde mücadele eden ve konuyla ilgili gündeme gelen Münih Türkgücü kulübü, Urfa Ceylanpınar Belediyesi'ne 37 kişi için davetiye gönderildiği yönünde çıkan haberler üzerine yazılı basın açıklaması yaptı. 

Türkgücü Münih Yönetim Kurulu adına konuşan başkanvekili Taşkın Akkay "Gri pasaport skandalı ile ilgili haberlerin kulübümüzde hiçbir alakası yoktur. Kulübümüz tarafından hiçbir şahıs ya da kuruluşa yönetiminden sorumlu olduğumuz yıllar içerisinden günümüze kadar, davetiye veya benzeri belge verilmemiştir" dedi.