Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve 7 Temmuz'da evinde saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer'in bu kez de kendisine tehdit notu atıldığını duyurması sonrası Berlin polisi soruşturmayı genişletme kararı aldı. Polis açıklamasında, saldırı ile son tehdit arasında bağlantı olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

YUMURTALI NOTU POLİSE TESLİM ETTİ

DW Türkçe'nin haberine göre, polis sözcüsünün yaptığı açıklamada, soruşturmanın kapsamının genişletildiğini belirtildi. Sözcü, Acarer'e evinde yapılan saldırı ile yumurtalı notun birbiriyle bağlantılı olup olmadığının araştırılacağı bilgisini verdi. Acarer'in yumurtaya sarılı halde atılan ve üzerinde "Sen Bekle" yazılı notu emniyete teslim ettiği de belirtildi.

'ALMAN HÜKÜMETİ ATIL KALIYOR' DEMİŞTİ

Gazeteci Acarer Twitter hesabından, evine yumurtaya sarılı bir tehdit notunun atıldığını yazmış; "Dün gece evimin bahçesine üzerinde ‘Sen bekle’ yazısı sardıkları pişmiş bir yumurta attılar. Sabah saatlerinde bilgiyi polis verdi. Başıma gelecek herhangi bir yeni olaydan AKP-MHP iktidarı, çeteleri ile tedbirler konusunda atıl kaldığını düşündüğüm Alman Hükümeti sorumlu olacak" demişti.

carer 7 Temmuz gününde de, evinde üç kişinin saldırısına uğramıştı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle bir süre hastanede müşahede altında tutulan Acarer, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, saldırganları tanımadığını, ancak son bir ayda yayınlanan yazılarını okuyanların faillerin kimler tarafından yönlendirildiğini anlamakta zorlanmayacaklarını savunmuştu. Acarer, yaşadıklarından AK Parti ile MHP'yi sorumlu tutarak "Bu, AKP-MHP faşist iktidarına çıkan bir saldırıdır. Ve burada emir verdikleri taşeron tetikçiler, o faşist yapılar üzerinden bunu gerçekleştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.