Almanya'nın 'Phoenix’ televizyon kanalı, 1915 Ermeni Soykırımı'na ilişkin olarak bir belgesel yayınladı. Phoenix, 'Agheth' isimli belgeselinde Türkiye'nin 1915 Ermeni Soykırımı'nı yok saydığını, görmezden geldiğini duyurdu.

Yaşanan güncel, tarihsel olayları televizyon ekranına taşıyan Phoenix, Türklerin son yüzyılın ilk soykırımını yaptığını, Ermenileri zorunlu göçe teşvik edip, kasıtlı olarak öldürdüklerini belirtti.

TÜRKİYE CEZA ALMAYINCA HİTLER YAHUDİ SOYKIRIMI'NA YÖNELDİ

Belgeselde, dönemin Türkiye hükümetini sorumlu tutan TV kanalı, Nazi döneminde Adolf Hitler’in, Türkiye’nin Ermenilere soykırım yapıp uluslararası alanda ceza almadığını görünce kendisinin Yahudilere yönelik soykırıma yöneldiğini anlattı.

Belgeselde Ermeni diasporasının önde gelen isimlerinden, Fransa eski Endüstri Bakanı Patrick Deveciyan'ın Ermeni Soykırımı hakkında görüşlerine de yer verildi.

'TÜRKİYE SOYKIRIM YAPTI, İNKÂR EDİYOR'

Almanya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Welt am Sonntag gazetesi ise bugünkü sayısında, "Sonunda gerçekleri bilmek istiyoruz" başlığı altında Türkiye ve Almanya’ya sorumluluk davetinde bulundu.

Robin Alexander, C. C. Malzahn, Daniel F. Sturm imzasıyla yayımlanan makalede, "Türkiye soykırım yaptı, inkâr ediyor. Almanya ise sessiz kalıyor" denildi.