Antalya'da üniversite öğrencisi Mehmet Sami Toğrul’un katledildiği üç katlı apartmandaki apart daireleri işleten Antalya İlim ve Kültür Derneği (ALİM), katliamdan iki gün sonra açıklama yaptı.

Üniversiteli Toğrul’un öldürülmesinin hemen ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapatan ve internet sitelerini askıya alan dernek, söz konusu binanın yurt olarak kullandığı iddialarını reddetti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK VERİYORMUŞ!

Yapılan yazılı açıklamada, "Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır" ifadelerine yer veren dernek, "7 Aralık Salı günü dernek merkezinizin bulunduğu binada çevremizdeki ihtiyaç sahibi aileler ve üniversite öğrencileri için yemek hazırlamak üzere kısa bir süre önce derneğimiz tarafından istihdam edilen şahıs tarafından korkunç bir cinayet işlenmiştir. Yaşanan korkunç hadise herkesi olduğu kadar bizleri de şoka uğratmıştır. Bu akıl almaz olayın aydınlatılabilmesi için olaydan haberdar olur olmaz derneğimiz seferber olmuş ve güvenlik güçlerimizin talep ettiği her türlü bilgiyi sağlamıştır ve sağlamaktadır" açıklamasını yaptı.

‘BİNA HERHANGİ BİR CEMAAT YA DA TARİKAT YURDU DEĞİLDİR’

Dernek, herhangi bir yurt faaliyetinde bulunmadıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir. Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır. Derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar binadaki işyeri ve kiralık daire sayıları değişmiş ve derneğimizin bu hususta bir dahli olmamıştı, Derneğimiz ve faaliyetlerimiz hakkında sosyal medyada ve çeşitli platformlarda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır."