Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin ev sahipliğinde yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci gününde oy kullanma işlemi tamamlandı ve oy sayım işlemine başlandı.

Ali Koç, tüm sandıklarda önde gidiyor.

Fenerbahçe Kulübü, tarihi seçimlerinden birini yaptı. 20 bini aşkın üye, 38 sandıkta 37. başkanını seçmek için oy kullandı. Tarihte ilk kez bir spor kulübü kongresini stadyumda gerçekleştirdi. 21 bin 350 kişinin oy kullandığı seçimde Ali Koç, tüm sandıklarda Aziz Yıldırım'ın önünde. Aziz Yıldırım ise Ülker Stadı'ndan ayrıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni başkanı.

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Ali Koç'u tebrik etti.

OY SAYIMI BİTEN 7 SANDIĞA GÖRE:

Ali Koç: 4854

Aziz Yıldırım: 1466

1. SANDIK: Aziz Yıldırım: 33 / Ali Koç: 112

2. SANDIK: Aziz Yıldırım: 108 / Ali Koç: 402

17. SANDIK: Aziz Yıldırım:105 / Ali Koç: 459

•3. sandık: Ali Koç önde

•4. sandık: Ali Koç önde

•5. sandık: Ali Koç önde

•13. sandık: Ali Koç önde

•17. sandık: Ali Koç önde

•18. sandık: Ali Koç önde

•24. sandık: Ali Koç önde

•32. sandık: Ali Koç önde

ALİ KOÇ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açılan sandıklarda büyük farkla önde olan Ali Koç, tebrikleri kabul etmeye başladı.

KÜÇÜK İLAN ETTİ: ALİ KOÇ FENERBAHÇE'NİN YENİ BAŞKANI

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük sonuçları açıkladı. Küçük, 16 bin 092 oyla Ali Koç'un kazandığını duyurdu.

Küçük'ün açıklamasına göre, Aziz Yıldırım, 4 bin 644 oy aldı.

ALİ KOÇ'TAN İLK KONUŞMA: ATAMIZIN YOLU BİZİM IŞIĞIMIZ OLACAK

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, seçildiğinin ilan edilmesinden sonraki ilk konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak dedim. Çünkü siz bana ve ekibime öyle şeyler yaşattınız ki kendimize çok güveniyorduk. Bu sevgi bu inanç bu güven az insana nasip olacak bir şey. Bu yolda kimseye biat etmedik, kimseden menfaat beklemedik.

Burada keşke şampiyonluk kutluyor olsaydık. Ama inşallah o günler de gelecek. İyilik kazanacak dedik, iyilik kazandı.

Mutlu olmaya, gurur duymaya hazır olun.

Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım. Bu stat olmazdı, Türkiye'deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik.

Aziz Yıldırım yaptığı herşeyle efsane başkan olmayı sonuna dek hak etmiştir. En büyük kahramanlığını 3 Temmuz'da göstermiştir.

Zararlar tazmin edilene kadar dimdik duracağız.

("Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarına cevaben) Onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Onun yolu bizim ışığımız olacak. Atamız Fenerbahçeli. Ama onun kimi tuttuğu değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli.

ALİ KOÇ'A SİYASETÇİLERDEN TEBRİK

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u tebrik eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde: “Aziz Yıldırım'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilen Ali Koç'u tebrik ediyorum. Fenerbahçe camiası değişimi gerçekleştirmiştir, şimdi sıra Türkiye'deki büyük değişimdedir."

ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç'u tebrik etti.  Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Fenerbahçe Kulübünün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ali Koç'a tebrik telgrafı gönderdi.

BEŞİKTAŞ'TAN ALİ KOÇ'A TEBRİK

Beşiktaş Kulübü de, Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından bir tebrik mesajı yayımladı.

Mesajda, "Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe 'ye başkan seçilen Ali Koç ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına görevlerinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

İki kulüp arasında Türkiye Kupası'nda oynanan yarı final maçında çıkan olaylar nedeniyle büyük bir gerginlik yaşanmıştı. Beşiktaş, Şükrü Saraçoğlu'nda yaşanan olaylar sonrasında yarım kalan maçın devamında sahaya çıkmayarak protesto etmişti.