Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına Yurdanur Güven ile birlikte aday gösterilen HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Kenanoğlu, “Talancı, rantçı, doğayı tahrip eden ve insanları ayrıştıran belediyecilik anlayışının karşısında altarnatif HDP’dir. HDP’nin “kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” şiarıyla ortaya koyduğu “yeni yaşam” tayyülü halkların, doğanın, canlıların umududur. Balıkesir’de bu umudu hakim kılacak çalışmaları ortaya koyacak ve sağın altarnatifinin başka bir sağ olmadığını göstereceğiz” dedi.

Kenanoğlu’nun  “Balıkesir halkını kötünün “iyi” sine mecbur ve mahkûm bırakmayacağız” başlıklı açıklama metni şu şekilde:

31 Mart yerel seçimlerine giderken partimiz HDP, batı yakasında sol – sosyalist; emekten, haktan, adaletten ve özgürlüklerden yana adaylar lehine ve mevcut faşist iktidar bloğunu geriletebilmek adına tarihsel bir misyon üstlenerek aday çıkartmayacağı kararı aldığını kamuoyu ile paylaşmıştır.

Bu kapsamda kimi illerde ve ilçelerde aday gösterilmemiş ve Türkiye’de demokrasi mücadelesine ivme kazandıracak taktiksel düzeyde, faşist, antidemokratik bloğu zayıflatabilecek kimi kriterler partimiz tarafından işaret edilerek,  oy kullanırken Türkiye halklarının bu kriterleri göz önünde bulundurarak sandığa gitmesi yönünde çağrıda bulunmuştur.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında emekçi, özgürlükleri gasp edilmiş, adalet arayışı içerisinde olan halklarımızın bu taleplerine karşılık verebilecek bir adayın olmaması Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı yönünde bir girişimde bulunmamızı ihtiyaç haline getirmiştir.

Bu amaçla partimiz HDP’nin çağrısı ve önerisi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayıyım.

Yerel seçimlere katılan mevcut siyasi partilerin anlattıklarının aksine halkları yönetim mekanizmasının dışında tutmadan da, diyalog üzerine kurulu bir yerel yönetim pratiğinin mümkün olacağını göstermek için yola çıkıyorum.

Sol, sosyal demokrat, emekçi, sosyalist, yurtsever, Alevi halkımızın “HDP olacağına AKP olsun” anlayışıyla “Cumhur ittifakının gizli ortağı” olduğunu açıkça beyan edenlere mecbur bırakılması yönünde geliştirilen hamlenin başarılı olmasına müsaade etmeyeceğiz ve Balıkesir halklarına kötünün ‘iyi’ sine mahkûm olmadığını ve olamayacağını göstereceğiz.

Partimizin temel bakış açısı olan ve mevcut düzenin dışında ve karşısında bir yaşamı ve akıl etmeyi mümkün kılan radikal demokrasi ve özgürlükçü, yerinden yönetim siyaseti çerçevesinde yürüteceğimiz seçim çalışmasında, partimizin demokrasi, özgürlükler, kadın özgürlüğü, eşitlikçi anlayışı, doğaya ve ekolojiye bakış açısı, emekten yana politikalarından hareketle şehrin tüm unsurlarının sözünü söyleyebileceği bir yerel yönetim oluşturma yönünde mesai harcayacağız.

Balıkesir, halihazırda, uzun zamandır siyasi faaliyet yürüttüğüm sahalardan birisidir. Özellikle Türkmen Alevi kimliğim ve Alevi İnancı içerisindeki taşıdığım misyon gereğince çokça mihman olma şansını edinebildiğim bir şehir olmuştur.

Seçim çalışmalarımız; Balıkesir’in ezilen halklarının, kimliklerinin, yok edilmeye çalışılan kültür ve inançlarının, köleleştirilen emekçilerinin ve toprağı, zeytinlikleri elinden alınan, ormanları yok edilen köylüsünün varlığını, birliğini ve sahip olduğu potansiyel enerjiyi ortaya çıkarmaya ve başka bir yerel yönetim biçiminin de mümkün olduğunu göstermeye yönelik olacaktır.

Talancı, rantçı, doğayı tahrip eden ve insanları ayrıştıran belediyecilik anlayışının karşısında altarnatif HDP’dir. HDP’nin “kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” şiarıyla ortaya koyduğu “yeni yaşam” tayyülü halkların, doğanın, canlıların umududur. Balıkesir’de bu umudu hakim kılacak çalışmaları ortaya koyacak ve sağın altarnatifinin başka bir sağ olmadığını göstereceğiz.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin faşizmin geriletildiği, kayyum zihniyetinin mahkûm edildiği, tüm Türkiye halklarının faşizme, sağa, popülizme mecbur olmadığını gösterdiği ve halkların kurtuluşunun sağda değil, “özgürlükçü sol”da olduğunun gösterildiği bir sonuca evirileceğinden yana olan umudun yeşerdiği bir seçim süreci ve akabinde de sandıktan yine zaferle çıkacağımız bir sonuç olması dileğiyle tüm Can’ları saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.