Gezi direnişi sırasında, Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun bıraktığı yerden gençlerin düşlerinin gerçekleşmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Maratonu’nda koşacak.

İstanbul Maratonu ‘Çocuklar İçin Koş’ teması ile yarın gerçekleştirilecek.

Gezi eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak sağlamak için çalışan Adım Adım Platformuna dahil oldu. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da Adım Adım Platformu üzerinden ALİKEV yararına bağış toplamak üzere maratona hazırlandı.

Emel Korkmaz, geçen yıl da İstanbul Maratonu’na katılmıştı. 

3 yıl önce kurulan ve 109 öğrenciye burs veren Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) gençlerin sosyal sorumluluk projelerini destekliyor. İstanbul Maratonu öncesi gazetemize konuşan Anne Korkmaz, “Burs alan öğrencilerin her biriyle tek tek tanıştım, ellerini tutup gözlerindeki parıltıda Ali İsmail’i gördüm. Her biri aydınlık yüzlü, geleceğe umutla bakan gençler. Umudu büyütmek, daha çok gence omuz vermek, daha nice öğrenciye burs imkanı sağlamak için İstanbul Maratonu’nda koşuyorum” diyerek vakfa destek olmaya çağırdı.

‘EVDE OTURMAK ONA HAKSIZLIK OLURDU’

Eylem Nazlıer'in Evrensel'de yer alan haberine göre anne Korkmaz, “Ali İsmail üniversite öğrencisiydi. Eğitmen olmayı çok istiyordu, okumayı çok istiyordu. Alişim’i çok erken yaşta aramızdan aldılar. Doğaya, çevreye, insanlara, hayvanlara sevgisi olan bir çocuktu. Henüz 17 yaşındayken, ‘Toplum İçin Gençlik’ isimli bir hareket başlattı ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yaptı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra Huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap kıyafet desteği yapma gibi bir çok etkinlik gerçekleştirdiler. Bunlar yaptığı şeylerden bazılarıydı. 

Alişim’i kaybettikten sonra gözyaşı döküp evde oturmanın ona haksızlık olacağını düşünerek bu vakfı kurduk” diye konuştu.  

‘DAHA ÇOK ÇOCUĞA DOKUNMAK İSTİYORUZ’

“Geçen sene Adım Adım Platformu ile 50 öğrenciye burs vermek için maratonda koştum” diyen Korkmaz, “Bu sene de bu öğrenci sayısını çoğaltmak için koşmaya karar verdim. Alişim’in düşleri, gençlerin geleceği için koşuyorum. Bu sene de 110 çocuğumuza burs vereceğiz. Bunu da koşarak, bağışlarla, desteklerle yapmak istiyoruz. Her sene bu sayıyı artırmak istiyoruz. Daha çok çocuğumuza dokunmak, daha çok çocuğumuza umut olmak, eğitimlerine destek vermek için böyle bir şey yapıyoruz” dedi.

Son olarak anne Korkmaz şunları söyledi: “Çocukların okuması için destekte bulunmak isteyen çok insanımız olduğunu biliyorum. Çocukların okuması için bağış yapmalarını istiyorum. Maratonda koşabilecek insanların yanımda olmalarını istiyorum.”