Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Gezi eylemlerine ev sahipliği yapan ESPARK AVM bir araya gelen yurttaşlar, Gezi davasında verilen hukuksuz kararları protesto etti.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline yürümek isteyen yurttaşlarla polis arasında arbede yaşandı.

“Gezi'yi savunuyoruz, zulme boyun eğmiyoruz” yazılı pankart açan kitle, sık sık “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür”, “Gezi halktır, yargılanamaz” sloganları attı.

"BASKI, ZULÜM VE SÖMÜRÜ DÜZENİNİ SONA ERDİRECEĞİZ"

Basın açıklamasını Av. Özgür Erhun okudu. Gezi eylemlerinde kolluk kuvvetlerinin ve iktidarın insanlık dışı tutumu sonucunda 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erhun, “Bu sokaklarda polis tekmesi nedeniyle ölen Ali İsmail’in tabutunu taşıdık” dedi.

Daha hayatını kaybeden bu canların hesabını soramadan, sanki suçlu onlarmış gibi haklarında açılan haksız ve yersiz davalarda savunma yapmak zorunda kaldıklarını belirten Erhun, ortada bir suç olmadığı için bu davalardan pek çok ilde beraat ettiklerini kaydetti.

Erhun, “Ancak iktidar bir davayı hep yedekte tuttu. Çünkü Gezi, onlar için rövanşı alınması gereken bir mesele idi ve kabusları olmuştu. Bu sebeple Taksim Dayanışması davası 9 yıl sürdürüldü" dedi.

Davalarda bunun bir yargılama olmadığını sanıkların heyetin yüzüne baka baka haykıra haykıra anlattığını söyleyen Erhun, "Ancak hakimler sanıkların yüzüne bakamadı. Bakabilenlerin de AKP milletvekili aday adayı, AKP'nin infaz memurları olduğu bu süreçte ortaya çıktı" dedi.

Bu kararı tanımadıklarının altını çizen Erhun, “Gezi’de yargılanan arkadaşlarımıza verilen cezalar kabul edilemez ve bizler için yok hükmündedir. Bu cezaları vererek bizleri yıldıracağını sananlar bilsin ki bizler 'Her yer Taksim, her yer direniş' demeye devam edeceğiz. Baskı, zulüm ve sömürü düzenini sona erdireceğiz” diye konuştu.

209046

ENGELLEME GİRİŞİMİNE RAĞMEN ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN HEYKELİNE ULAŞTILAR

Yurttaşlar, basın açıklamasının ardından ESPARK AVM arkasında bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeline yürümek istedi. Polis kitlenin heykele yürümesine izin vermedi. Çevik kuvvet polisi kitlenin önüne barikat kurdu. Yaşanan arbede sonucu, polis ekipleri barikatı heykelin önüne çekti.

Ali İsmail Korkmaz heykeli önüne gelen kitle, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: Evrensel