17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet skandalında da adı yer alan işadamı Ali Ağaoğlu, kendisine ait sitede yapılan aidat toplantısını bastığı, küfürler yağdırarak, dernek başkanını hastanelik ettiği. Ağaoğlu saldırı sonrasında siteden helikopterle ayrıldı.

Rabia Yılmaz'ın Birgün'de yer alan haberi şöyle:

İşadamı Ali Ağaoğlu, kendisine ait sitede yapılan aidat toplantısını bastı, küfürler yağdırarak, dernek başkanına saldırdı. Site sakinlerinin kurduğu derneğe korumalarıyla giden Ağaoğlu, ''Beğenmeyen parasını alsın, çeksin gitsin. İki tane zibidi, o...u çocuğu sebeplenecek diye buranın huzurunu bozdurmam. Burada Ağaoğlu yazıyor'' ifadelerini kullandı. Saldırı sonrası siteyi helikopterle terk eden Ağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

40 KORUMAYLA BASKIN

İstanbul Başakşehir'de Ağaoğlu İnşaat'ın yaptığı Ağaoğlu My World Europe sitesinde kurulan My World Europe Site Sakinleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği üyeleri bugün yeniden düzenlenmesi ve mevcut yönetimin değişmesi için bir araya geldi. Toplantı haberini alan Ali Ağaoğlu, derneğe 30-40 kişilik bir koruma ordusuyla baskın düzenledi. Kapıyı kırarak içeriye giren Ağaoğlu, dernek başkanı avukat Müslüm Erçetin'e hakaret ederek, saldırdı.

SİNKAFLI KÜFÜR VE SALDIRI

Ağaoğlu, ''Sen sitenin huzurunu mu bozacaksın. O*ospu çocuğu'', “ananı s.keceğim” şeklinde küfürler eşliğinde Erçetin’e yumruklu saldırıda bulunurken, site güvenliği de toplantıdakileri dışarıya çıkardı. Dışarıya çıkarılmasına itiraz ederek, polis çağıracağını söyleyen bir site sakinine güvenlik görevlisinin cevabı ''Çağırın. Polisler dışarıda bekliyor'' oldu.

'DAYAK YEMEK İÇİN Mİ ÇAĞIRDI'

Ali Ağaoğlu içeride bulunduğu süre zarfında içeriye kimseyi almayan güvenlik görevlisinin, site sakinlerine, ''Dernek başkanı Müslüm bey çağırdı, Ali bey de geldi'' yanıtını verdi. Bunun üzerine site sakinleri ''Biz burada ev sahibiyiz. Nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz. Müslüm bey Ali beyi dayak demek için mi çağırdı'' sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

'HUZURU BOZDURMAM'

Site sakinleri saldırıyı cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde Ağaoğlu, Ertekin’e ''Sen sitenin huzurunu mu bozacaksın. O*ospu cocuğu'' diyerek hakaretlerine uzun bir süre devam ediyor. Hakaretlerini ve saldırılarını sonlandıran Ağaoğlu içeriden çıktıktan sonra da çevredeki site sakinlerine ''Beğenmeyen parasını alsın, çeksin gitsin. Buranın huzurunu kimseye bozdurmam. İki tane zibidi, o*ospu çocuğu sebeplenecek diye buranın huzurunu bozdurmam. Burada Ağaoğlu yazıyor'' ifadelerini kullanıyor.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Saldırı sonrası site sakinleri tarafından hastaneye götürülen Av. Erçetin, Başakşehir Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şikâyetçi oldu. Av. Erçetin ifadesinde Ağaoğlu'nun geçen yıl da benzer bir saldırıda bulunduğunu ve bu nedenle yanına hemen gitmediğini belirterek, ''Sabah saatlerinde dernek ofisine geçtim. Burada on kişiye yakın site sakini vardı. 5 dakika geçti ki, 30-40 kişilik kalabalık bir grup geldi ve kapıya tekme vurarak içeri girdiler. Ağaoğlu başlarındaydı. Ben 'Hoşgeldiniz Ali bey' dedim. Ağaoğlu bana hitaben, 'Sen misin o ib*e' dedi. Ben yanımdaki arkadaşlara dönerek, 'Şahit misiniz arkadaşlar' dedim. Bunun üzerine Ağaoğlu yine bana hitaben, 'Ananı da s*keceğim, buna da şahit olsunlar' dedi. Sonra da üzerime gelerek yüzümün sağ tarafına yumruk attı. Bana hitaben 'Öleceksin' dedi'' diye konuştu.

'DERNEĞİ DE DAĞITTI'

Ağaoğlu ile birlikte korumalarının da saldırısına uğradığını ifade eden Av. Erçetin derneğin de dağıtıldığını, eşyalara zarar verildiğini ve ''S*ktrin gidin, artık derneğiniz yok'' denilerek derneğe kilit vurulduğunu söyledi.