Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında sosyal medyada uyuşturucu kullanırken görüntüleri kaydedilen ve Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun, emniyetteki ifadelerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Uygun ifadesinde, daha önceden hakkında uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını gündeme gelen videoyu kendisinin yayınlamadığını iddia etti.

Adına birçok sosyal medya hesabı açıldığını bu hesapları kimin yönettiğini bilmediğini öne süren Uygun, "Ben 'metamfetamin' maddesini bir defa kullandım. 3 4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu yada uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe'de Milano Pavyonundaki konsomatris olarak çalışan takma ismini 'Kumsal' olan kişiden aldım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak açık adresini bilmediğin ancak polislere göstermiş olduğum ikamette kullandım. Bu maddeyi bu kadınlar nereden kimden aldıklarını bilmiyorum. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum." dedi.

Aleyna Çakır’ın öldürülmesinde baş şüpheli olan ve dün uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Ümitcan Uygun tutuklandı.

Ankara’da, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve dün uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Ümitcan Uygun, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntülerinin sosyal medyada yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan iki kadından T.K.'yı ve olay anında Uygun'un kaçmasına yardımcı olan babası Durak Uygun’u da gözaltına aldı.

Uygun hakkında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan işlem yapıldı. Durak Uygun ve T.K., emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ümitcan Uygun emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Uygun, “Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek” suçlamasıyla tutuklandı.