Mehmet Göcekli / Demokrat Haber İstanbul

 

Beyazgazete muhabiri Muammer Yaşar'ın Malatya'daki Alevi aileye yapılan saldırıyla ilgili Facebook'ta yazdığı iddia edilen yorum büyük tepki toplarken, gazete yönetimi Yaşar'ın işine son verildiğini açıklamıştı.

 

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e ait olan Beyaz TV ve Beyazgazete tepkiler üzerine bu iki yayının farklı olduğu, Muammer Yaşar'ın kendileri ile alakalı olmadığı, sadece yazar olduğu, işten çıkarıldığı şeklinde çelişkili açıklamalar yaptılar.

 

Ancak gözden çıkarılan muhabir Muammer Yaşar'ın yaptığı açıklama ile yaşananların karanlık yönleri açığa çıkmaya başladı. Yazıyı kendisini yazmadığını söyleyen Muammer Yaşar'ın iddiaları doğruysa Beyazgazete o yazıları yazan gerçek sorumluyu açığa çıkarmalı. "Aleviler aleyhine yayın yapmayı teşvik ettiği iddiası"na açıklık getirmeli.

 

NE OLDU?

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Sürgü Beldesi'nde Ramazan davulcusu ile tartışan Alevi ailenin oturduğu evin taşlanması sosyal paylaşım sitelerinde de yoğun bir şekilde tartışıldı. Kendisi de Sivaslı olan Beyazgazete muhabiri Yaşar’ın, Facebook hesabından yazılan yorumla, Sivas katliamını onayladığını da görülüyordu.

 

"HERKES AKILLI OLSUN"

Facebook'taki yorumda, "O yamyam aile de mübarek Ramazanın simgesi olan davuldan rahatsız olmayacak. Nasıl bizler sizin ceminizden, deminizden rahatsız değilsek, siz de artık hazmedin. Etmezseniz yakarlar da, yıkarlar da gardaşım. Herkes akıllı olacak, herkes inancına saygılı olacak" yazılan Muammer Yaşar’ın hesabından, gelen tepkiler üzerine, "Aleviler neden hep müslüman mahallesinde salyangoz satarlar? Satarlarsa tıpkı bizim can Sivasımızda olduğu gibi sizi yakarlar oğlum" denildi.

 

BEYAZGAZETE’DE PANİK

Olayın duyulmasının ardından Beyazgazete yönetimi, Muammer Yaşar'ın işine son verildiğini şöyle açıkladı:

 

“Malatya’nın Doğanşehir İlçesi, Sürgü Beldesi’nde yaşanan tatsız olaylara ilişkin, kişisel facebook hesabından Muammer Yaşar adlı muhabir hoş olmayan yorumlar yapmıştır. Yapılan tatsız yorumlar ise, sosyal medyada yer bulmuştur.

 

Sizlerin de gündeme almış olduğunuz söz konusu haberde “Beyaz TV” muhabiri olarak anılan Muammer Yaşar, aslında Beyaz Gazete muhabiri olup, yaptığı yakışık almaz yorumların ardından, gazetemiz yönetimi olarak işine son verilmiştir."

 

MUAMMER YAŞAR'DAN BEYAZGAZETE'YE SUÇLAMA

İşine son verilen Beyazgazete muhabiri Muammer Yaşar, konuya ilişkin farklı bir açıklama yaptı. Yaşar açıklamasında Beyazgazete yönetimini suçladı...

 

İşte o açıklamadan öne çıkanlar:

 

“ALEVİ VATANDAŞLARIN VE KONUYLA İLGİLENEN HERKESİN DİKKATİNE”

Günlerden beri haksız bir şekilde bana karşı bir saldırı ve linç kampanyası başlatılmıştır. Sözde vatan sever ve Alevi vatandaşlar bu yazımı iyi okusunlar. Benim hayatımda hiç geri vitesi olmadı olmayacak da.

 

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesinde Beyaz Tv'ye ait bir bilgisayardan Alevilerle ilgili bir sataşma yazı kaleme alındı. O yazı bana ait facabok’tan servis edildi. Tek suçlu elbette benim, bilgisayarı açık bırakıp ulu orta bıraktığım için. Kim yazdı yada neden böyle oldu hala anlamış değilim. Kimsenin de günahını alamıyorum. Ama bu oyunu oynayanları Allah'a havale ettim. Ancak kullandığım diz üstü bilgisayar Beyaz Tv'ye ait ve benim Facebook’umdan gmailim de hala o cihazda ve otomatik olarak açılmakta yazıldığı için bana ait. Ancak onu karalayan benim parmaklarım değil. Dünya alem çok iyi bilir ki ben iyi milliyetçi gazeteciyim. Vatanını milletini ve dinini seven biriyim. O yazıyı kaleme aldıranlar yada yazanlar yada bana düşmanlığı olan her kim ise şimdi geri vitese takıp kaçıyorlar, korkuyorlar. Erkek gibi çıkıp konuşmak yerine kurtlar sofrasına ben konuldum.

 

“BEYAZ GAZETE SİZE AİT DEĞİLSE KİME AİT?”

Ayrıca bazı internet sitelerinden çeşitli yazılar okuyorum. Yok, Beyaz Gazete bize ait değil, yada o gazetecinin şahsi fikri gibi şeyler yazıyorlar. Yazsınlar. Bizimle alakası yok açıklaması yapmaktalar. Bu çok çirkin. Peki Beyaz Gazete size ait değilse kime ait? Çıkın açıklayın o zaman.

 

“ALEVİ VATANDAŞLARLA İLGİLİ DOSYA GETİR BAŞ TACI OLURSUN”

Ben orada göreve başladığım günden beri müdürlerimin birçoğu, yönetim katı benden hep şunu istediler. Bize CHP yolsuzluk dosyası getir, sol görüşlü ve alevi vatandaşlarla ilgili dosyalar getir burada baş tacı olursun sen iyi bir gazetecisin dediler. Oysa ben hep Magazin ve Kültür sanat haberleri yazdım ve yaptım. Bu onların işine gelmedi.

 

“SİVAS OLAYLARI GÖRÜNTÜLERİNİN SERVİS EDİLMESİNDE BAŞ KAHRAMANDIM”

Benim Alevilerle bir sorunum yoktur. Zümrecilik yapmam insan ayırmam ayırmadım da. Evet Sivaslıyım bununla da gurur duymaktayım. Hatta Sivas olayları döneminde İhlas Haber Ajansı’nda önemli bir görevde idim ve o görüntülerin tüm dünyaya ve Türkiye’ye servis edilmesinde baş kahramandım. Tarafsız bir şekilde dünyaya yaydık, Şimdi benim üzerimden bir oyun oynanmakta Benim kimseden korkum yoktur. Kimseye de verilmeyecek hesabım. Nereden incelirse oradan da kopsun.

 

“KİMSE BENİM İŞİME SON VERMEDİ”

Görev yapmış olduğum Beyaz Gazete ile karşılıklı olarak yollarımızı anlaşıp ayırdık. Kimse benim işime son vermedi. Konuştuğu zaman mangalda kül bırakmayan sözde milliyetçi sözde Müslüman dava adamları şimdi beni hedef gösterip Alevi halkının önüne atmakta. Alevi cemaatini kutluyorum. Kendilerine yönelik en ufak bir kelimede topyekun saldırıp yargısız infaz yapmayı iyi beceriyorlar.

 

“MÜSLÜMANIM DİYEN KLAVYE KABADAYILARI”

Hani o Müslümanım diyen klavye kabadayıları. Bir gazeteciyi dinlemeden gazetelerine manşet yapanlar sizin onlardan ne farkınız kaldı? Sizi kınıyorum. Ya göründüğün gibi yada olduğun gibi görün arkadaş. Senin davan çıkar ve menfaat davası. Senin davan olsaydı okurunu yazarını bağrına basar haksız ise çıkıp bizim muhabir haksızdır, hata yapmıştır cezasına razıyız derdiniz. Ben size CHP yolsuzluk dosyaları getirseydim. Şimdi kahramandım. Kırdığım incittiğim alevi ve sünni vatandaşlarımdan kardeşlerimden özür dilerim.