Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyü’nde yer alan ve Alevi inancında kutsal sayılan Dur Dağı’ndaki mermer ocağına karşı açılan davada, mahkemenin firma lehine verdiği karar Danıştay’dan döndü.

Tekke Köyü’nde Abdal Musa Dergâhı’nın da bulunduğu Dur Dağı’nda, bir Hint firmasına ait mermer ocağının faaliyetinin durdurulması ve ruhsatın iptali için, köylüler tarafından dava açıldı.

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, 2011 yılında mermer ocağının faaliyetine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mermer ocağı, bu kararla birkaç ay kapalı kaldı. Ancak daha sonra 3 üyesinden 2’si değişen aynı mahkeme, davacılardan bazılarının feragati sonrasında yeniden yaptığı değerlendirmede, yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Mahkeme, ruhsat iptaline ilişkin talebi de reddetti. Bu karar üzerine köylüler, konuyu Danıştay’a taşıdı.

Danıştay 8’inci Dairesi, yerel mahkemenin firma lehine verdiği kararın bozulmasına hükmetti. Danıştay’ın bu kararına, bu defa da firma itiraz etti. Ancak firmanın itirazını da reddeden Danıştay, dosyanın yeniden görüşülmek üzere aynı mahkemeye gönderilmesine karar verdi.