Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), 28 Eylül’de Köln’de düzenleyeceği, ‘Yol bir sürek binbir barış senfonisi’ etkinliğine görevlerinden uzaklaştırılan Diyarbakır, Van ve Mardin belediye eş başkanlarını onur konuğu olarak davet etti.

AABF 28 Eylül Cumartesi günü Almanya’nın Köln kentinde bulunan Köln Lanxess Arena’da ‘Yol bir sürek binbir barış senfonisi’ etkinliği düzenleyecek.

Geceye, Avusturya’nın Viyana, Vorarlberg, Kufstein cemevleri, İsveç Alevi Federasyonu, Norveç Oslo Cemevi yöneticileri ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na (AABK) bağlı Britanya, Fransa, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Belçika, İtalya Alevi federasyonu yönetici ve üyeleri katılacak.

Etkinlikte sanatçı Zeynep Bakşi Karatağ ile Diyarbakır’dan zorunlu göçle Almanya’ya giderek Diyarbakır Alevilerine ait deyişleri derleyip arşivleyen bağlama icracısı Hünkar Savaş da sahneye çıkarak ezgilerini seslendirecek.

Yerlerine kayyım atanarak görevlerinden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan da etkinliğe onur konuğu olarak davet edildi.

Kaynak: Gazete Duvar