Bölgede yaşanan sivil ölümlerine ve sokağa çıkma yasaklarına tepki gösteren Alevi örgütleri temsilcilerinin başlattıkları üç günlük açlık grevini, barış gelene kadar dönüşümlü olarak sürdüreceklerini duyurdu.

ABF genel merkezinde bir araya gelen Aleviler barış için semah döndü.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nda (ABF) bir araya gelen Alevi örgütlerinin yaptıkları basın açıklamasına HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da katıldı.

Süreli ve dönüşümlü olarak devam edecek olan açlık grevine Avrupa Alevi Kadınlar Birliği, İstanbul, Malatya, Erzurum ve Marmaris Alevi Örgütleri de bugün eş zamanlı olarak başladı.

ABF Başkanı Baki Düzgün, savaşın yarattığı ölüm ve tehcirin devam etmesi ve ülkenin bütününe yayılma ihtimaline Alevi örgütlerinin sessiz kalamayacağını belirtti. Açlık grevini yayma ve her yerde devam ettirme kararı aldıklarını açıklayan Düzgün, barış isteyenlerin çözüm üretmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Alevilerin her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olacağını belirten Düzgün, “Bugün Kürt illerimizde kardeşlerimizi göçe, açlığa, sefalete ve ölüme mahkum etmeye devam ediyorlar. Kadim halkımızın yaşadığı iller artık birer Kerbela’ya çevriliyor” dedi

Kardeşlik, özgürlük ve demokrasi inançlarından, aydınlık yaşamı sürdürme inancından vazgeçmeyeceklerini belirten Düzgün, “Gördüğünü görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir” inancıyla katliamlara sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Dünya tarihindeki hakim sınıfların geçmiş zamanlarda yaptıkları zulme atıfta bulunan Düzgün, “iktidarların bugün Ortadoğu’yu kendi dünyalarına uygun biçimde şekillendirmeye çalıştıklarının farkındayız” dedi.

SAVAŞI BİZ DURDURACAĞIZ

Savaşı durduracak olan gücün ortak mücadeleden geçtiğine vurgu yapan Düzgün, “Kürt illerinde yaşayan kardeşlerimizin eğitim, sağlık, barınma ve yaşam haklarının ellerinden alınmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Ülkenin kan deryasına dönmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Düzgün, yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanları ortak mücadeleye çağırdı. Basın açıklamasından sonra barış için semah dönüldü. (Evrensel)