Almanya’nın Saarbrücken kentinde HDP’ye destek amacıyla Alevi temsilcilerinin katılımıyla bir panel düzenlendi. Panelde, Alevilere HDP’ye oy verme çağrısı yapılırken, HDP’nin barajı aşması gerektiği belirtildi.

Özgür Gündem'de yer alan habere göre, panelde konuşan HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Avrupa’da çok önemli bir kitlenin bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu kitleyi HDP’ye kanalize etmek gerekiyor. Avrupa’dan gelecek oylarla 7 Haziran’da barajı yıkarak, çok önemli bir oy patlaması gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu Başkanı Muharrem Erdoğan, 7 Haziran’da federasyon olarak HDP’yi destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’ndan (AABF) Barış Yılmaz da, Alevi, Sünni, Êzîdî ve tüm inanç ve halkların kendilerini HDP’de ifade etme imkanı bulduğuna işaret ederek, “AABF olarak tarihimizde ilk kez seçimlerde bir partiyi destekleme ve bunu kamuoyuna açıklama gereği duyduk. 7 Haziran’da HDP’ye verilecek her oyun bir önemi var. Avrupa’daki tüm Alevileri 7 Haziran’da HDP’yi desteklemeye ve oy vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.