Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, 600 cemevi derneği ve 300 alevi yöre derneğinden oluştuğu iddia edilen Alevi Vakıfları Federasyonu'nun CHP-MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanğlu’nu desteklediğine ilişkin yaptığı açıklamayı yalanladı.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, "Alevi Vakıfları Federasyonun bu açıklamasında kamuoyuna verilen 600 Alevi Derneği ve 300 Cemevi Derneği sayısı kamuoyuna yanıltmaya yönelik doğru olmayan bir açıklamadır" tepkisinde bulundu.

Görüştükleri birçok Alevi Derneği, Alevi Köy Derneği ve Cemevi'nin bu açıklamadan bilgileri olmadığını söyleyen Kenanoğlu, şunları ifade etti:

"Ayrıca açıklamayı yapan Alevi Vakıfları Federasyonun resmi web sitesinde kendilerine bağlı kurum sayısı Dokuz olarak erilmektedir. Bu Kurumlardan Cem Vakfının Resmi web sitesinde de şube sayısı 53 olarak verilmektedir. Diğer kurumların ise şubeleri yoktur. Bütün bunları topladığınızda Alevi Vakıflarına bağlı kurum sayısı toplamı 62 yapmaktadır.

Kendisine bağlı toplam kurum sayısı 62 olan Alevi Vakıfları Federasyonun kendisini güçlü ve etkili göstermek ve Ekmelettin İhsanoğlu’na yönelik desteğin de sanki tüm Alevi kurumlarının desteği gibi göstermek hakkı ve haddi değildir. Destekleme ihtiyacı duyan her kurum kendi açıklamasını yapacak bilgiye ve yetkiye sahiptir."