Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı, Maksutuşağı Köyü’nde IŞİD şüphesi köylüleri tedirgin etti.

Erk Acarer'in Birgün'de yer alan haberine göre Maksutuşağı Köyü’nde yöre halkına hiç benzemeyen, Selefi sakallı, beyaz cübbeli ‘IŞİD kılıklı’ iki kişinin dolaşması tedirginlik yarattı.

Köyün sakinlerinden Tugay Varlı, yaşananları şöyle anlattı:“Köyümüz, bir Alevi, Kızılbaş köyü. Geçmişten bu yana muhalif yapısıyla biliniyor. Ova üzerinde kurulan bir yer. Etrafında gidilecek başka bir yer yok. İki gün önce; akşamüzeri özel bir araçla iki kişi köyümüze girdi. Araç ağır bir biçimde hareket etti. Bıyıkları olmayan sakallı, beyaz cüppeli kişilerdi. Takkeleri vardı. Şoför mahallinin yanında oturan kişi dikkatle köyü, evleri inceledi. Bir sonraki akşam yine geldiler. Geçip gidecek başka yerleri yok. Aracın önünü kesmek istedik ama bizi fark edince hızla uzaklaştılar.”

'ENDİŞELİYİZ, ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ'

“Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda böyle bir şeyin yaşanması bizi tedirgin etti” diyen Varlı, şu bilgileri de verdi: “Açıkça keşif yapmaya geldiklerini düşünüyoruz. Bizim köyde gurbetçi çoktur. Bu nedenle yazın nüfus artar. Ancak hiçbir zaman böyle şahıslar görmedik. Köyümüzün bağlı olduğu Kemah’ın yapısı mütedeyyindir. Ama böyle kişileri orda bile göremezsiniz. Endişeliyiz, olayın araştırılmasını istiyoruz. Aracın plakası ve içindekilerin eşkallerini jandarmaya bildirdik. Ancak bize henüz geri dönüş yapılmadı.”

Muhtar Kenan Esen de Maksutuşağı’nda, sözü edildiği gibi bir keşif yapıldığını doğrulayarak, “Yetkililere bilgi verdik, haber bekliyoruz” dedi.