Özgür Suriye Ordusu’na yakın “Humus Devrimi Meclisi” haber sitesi Şeyh Bedr Ğazal’ın başı kesilerek katledildiğini doğruladı.

Suriye’deki El Kaide örgütüne bağlı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) hareketinin kararıyla Şeyh Bedr Ğazal’ın katledildiği açıklandı.

Şeyh Bedr Ğazal 5 Ağustos gecesi Lazkiye kırsalı Baruda köyünü basıp katliam yapan cihatçı gruplarlar tarafından evinde uyuduğu sırada esir alınmıştı.

Lazkiye kırsalında başlayan ve “Müminlerin Annesi Ayşe’nin Torunları” adını verdikleri hareketle Lazkiye köylerinde onlarca Alevi’yi katleden radikal İslamcı silahlı gruplar 130’a yakın insanı da esir almışlardı. Esir alınanlar arasında bulunan Şeyh Bedir Ğazal’ınn işkence gördükten sonraki kanlı fotoğrafları da yayınlanmıştı.

Yayınlanan fotoğraflardan Şeyh Bedir Ğazal'ın islamcı gruplar tarafından işkenceye tabi tutulduğu ve dövüldüğü görülmekteydi.

Alevi din bilgini Şeyh Bedir Wehib Ğazal ilk kaçırıldığında İslamcı gruplar tarafından, Suriye’de Mukaveme Suriyyi adlı örgütle İslamcı gruplara karşı mücadele yürüten Mihrac Ural’ın yanındaki Muvaffak Ğazal’in esir alındığı iddia edilmişti. Daha sonra Mihrac Ural bunun bir isim benzerliği olduğunu, Şeyh Bedir Ğazal’ın sivil bir din bilgini olduğunu açıklamıştı.

El Kaide örgütüne bağlı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) hareketinin son günlerde aldığı ağır yenilgiler nedeniyle moralini yükseltmek için sivil bir din adamı olan Şeyh Bedr Ğazal’ı katlettiği iddia edildi.

Şeyh Bedir Ğazal'in esir alındığı Baruda köyünün de bugünkü çatışmaların ardından tekrar Suriye güçlerinin eline geçtiği iddia edildi. Suriye güçlerinin İslamcı grupların yoğunlaştığı ve sivil halkı kaçırttığı Selma ilçesine doğru ilerlediği bildiriliyor.