Halk müziği sanatçısı Engin Nurşani geçtiğimiz günlerde bir süredir tedavi gördüğü gırtlak kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Nurşani'nin Sancaktepe Cemevi'nde yapılan cenaze töreni sırasında kendisi gibi halk müziği sanatçısı olan arkadaşları Metin Karataş, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, tabutu başında saz eşliğinde deyişler söyledi.

Metin Karataş, bu anlara dair görüntüleri Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarından "Engin Nurşani'yi bağlı olduğu Kızılbaş Alevi yolunun sırlama erkanına göre deyişlerimizle ona, bize ve yolumuza yakışır şekilde uğurladık" diye paylaştı.

Karataş'ın iddiasına göre bir saat sonra Twitter, bu paylaşımını sildi ve kendisine 12 saat süreyle paylaşım yapamama sınırlandırması getirdi.

Nurşani'nin cenazesine katılan isimlerden olan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, Nurşani'nin cenazesinde deyiş okunmasının ardından söz konusu sanatçılara yönelik eleştirilerin bir kısmının kimi Alevilerden geldiğini öne sürerek, bu kişilere sert eleştirilerde bulundu. Celal Fırat Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'e yaptığı açıklamada:

"Bu tepkilerin sevgili Engin Nurşani'nin hakka uğurla erkanı üzerinde dile getirilmesi halk ozan ve sanatçılarına hakaret edilmesi aslında Alevilik inanç ilkelerini tartışmaya açmak ve kendi Sünni, Şii din anlayışına inancımızı hapsetmek isteyenlerin zihniyetidir.Sonuç olarak Alevi her can inancı gereği, inandığı değerlerle uğurlanmak ister kimse bunu yasaklayamaz, yok sayamaz. Yüzyıllarca yazılı kaynakları yok edilen, yakılan Alevilerin tek iletişim aracı  deyişleri, türküleri ve ağıtları ve diğer tüm sözlü  edebi eserleridir, bunu yasaklarsanız, buna tahammülsüzlük gösterirseniz, İŞİD'den hiçbir farkınız kalmaz." dedi.