Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7'lik ilk depremin merkez üssü Pazarcık'a bağlı Şahintepe Mahallesi'nde yaşayan depremzedeler, bölgeye yeterince yardım gitmediğini belirtti. Özellikle barınma sorununun yaşandığı mahallede, Alevi nüfusunun yoğun olmasından dolayı yardımların kasıtlı bir şekilde götürülmediği ifade edildi. 

Türkiye, 6 Şubat günü meydana gelen Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerle derinden sarsıldı. Depremler 10 ilde yıkıma neden olurken resmi rakamlara göre 40 binin üzerinde yurttaş yaşamını yitirdi, 108 bin kişi yaralandı, yüzbinlerce yurttaş ise evsiz kaldı. Depremin ardından bölgeye günlerce arama-kurtarma ekipleri gidemezken, yurttaşlar enkazların altından gönüllülerin çabalarıyla çıkartıldı. Bölgede yaşananlar Türkiye'deki lojistik yetersizlik, altyapı eksikliği ve binaların depreme dayanıksızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

'AFAD VE KIZILAY YARDIMLARA EL KOYUYOR'

Aydın'ın Kuşadası ilçesinden ilk depremin merkez üssü Pazarcık'taki yardım çalışmalarına gönüllü olarak katılan CHP Gençlik Kolları Üyesi Deniz İnce, bölgedeki Alevi ve Kürt köylerine yeterince yardım ulaşmadığını belirtti. Özellikte Avrupa'da yaşayan Pazarcıklıların bölgeye ciddi yardımlar gönderdiğine dikkat çeken İnce, 'Yardım TIR'larına AFAD ve Kızılay ekipler el koyuyor" dedi. 

'ARTIK BU HALKI SÖMÜREMEYECEKSİNİZ'

Pazarcık'a bağlı kırsal mahalle Şahintepe'de yaşayan depremzedeler ise barınma ve gıda sorunu yaşadıklarını belirterek, devletten hiçbir yardım almadıklarını ifade etti. Alevi oldukları için üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen mahalle sakinleri "Köyümüzde, şekere, yağa, yakacağa çok ihtiyaç var. Suyumuz yok, yiyeceğimiz yok, yatacak yerimiz yok. Çocuklarımız hastalandı, doğru düzgün kıyafet yok. Her şeyin en kötüsünü bu bölgeye gönderiyorlar. Bizde insanız. Seçimler yaklaşınca gelip oy istemeyi biliyorlar. Cumhurbaşkanından milletvekillerine kadar sesleniyoruz. Artık bu halkı sömüremeyeceksiniz. Bu bölgede insanlar çadır bile bulamıyorlar. Brandalardan kendi imkanlarıyla barınaklar yapmaya çalışıyorlar" dedi.