Alevi-Bektaşi örgütleri, Suriye'de ki Alevi katliamıyla ilgili AKP hükümetine çağrıda bulundu.

Alevi örgütleri, enson Hatay sınırında bulunan İştebak'daki Alevi Katliamına dikkat çekerek, yapılan tartışmalar ve eylemler üzerinden bir sonuç bildirgesi yayınlayarak çağrıda bulundu.

Alevi Bektaşi Koordinasyonu, Alevi kültür Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Garip Dede Dergahı, Demokratik Alevi Dernekleri, Yalıncak Sultan Alevi Kültür Derneği ve Arap Alevi Gençlik Meclisi'nin çağrısında şu ifadelere yer verildi:

A) Ülkemizi ve yaşamlarımızı futursuz ve ciddiyetsiz bir şekilde kendi çıkarları için savaşa sürükleyen AKP ve Emperyalist güçlere karşı Türkiye ve Ortadoğu halkları olarak ortak bir direniş algısı ile topraklarımızı ve yaşam alanlarımızı örmek zorunda olduğumuz açıktır.

B) Savaş ve Katliam değil Barış ve Yaşam ortak anlayışımız olmalıdır. Bu anlamda AKP hükümeti Eğit-Donat projesinden ve savaş politikalarından derhal vazgeçmelidir.

C) El Kadide/Nursa çetelerinin Türkiye sınırlarından geçerek yaptığı İstebrak katliamı öncesinde olan ve sonrasında olacak katliamlara karşı, halklarla ve demokrasi güçleri ile sınırlarımızda önleyici eylem ve mitingler gerçekleştirmek ve insani yardım ağı oluşturmak. Toplumu bilgilendirmek amacıyla panel ve forumlar gerçekleştirmek.Bu amaç doğrultusunda 25 mayıs 2015(pazartesi) saat:16:00 Samandağ'da demokrasi güçleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

D) Türkiye ve Ortadoğu’da politikaların ve gündemlerin çok hızlı değiştiği açıktır. Bu nedenle Alevi toplumunun demokrasi güçleri ile ortaklaşması, sorunlara acil müdahale ve tavır belirlenmesi amacıyla Ulusal ve Uluslarası Diplomasi ve acil müdahalede bulunabilecek Alevi kurum temsilcilerinden oluşan Bir ( Alevi - Bektaşi Eylem Koordinasyonunun) kurulması ve toplumun tüm alanlarda bilgilendirilmesi.