Alevi Bektaşi Federasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, 'Adalet Yürüyüşü’ne desteklerini açıkladı.

ABF tarafından yapılan açıklamada, “Geçte olsa, altı doldurulmamış da olsa Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Adalet yürüyüşünü destekliyoruz. CHP’ye çağrımızdır. Yeni bir demokratik muhalefet mümkündür. Adalet, özgürlük, eşitlik şiarı ile yeni bir politika belirlemeli ve iktidarı hedeflemelidir” denildi.

“Direnmek Haktır” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu, “Geçte olsa, altı doldurulmamış da olsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Adalet yürüyüşünü destekliyoruz. CHP’ye çağrımızdır. Yeni bir demokratik muhalefet mümkündür. Başta Aleviler, Kürtler, Liberaller, vicdan sahibi dindarlar olmak üzere AKP’den zarar gören tüm kesimlere bu yürüyüşe çağrı yapmalı. Adalet, özgürlük, eşitlik şiarı ile yeni bir politika belirleyerek iktidarı hedeflemelidir” ifadelerini dile getirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“16 Nisan’dan sonra devlet tek adam ve sarayın kuşatması altında otoriter ve tekçi anlayışla ülkeyi yeniden şekillendiriliyor. TBMM devre dışı bırakılmış, hatta ve hatta AKP de devre dışıdır. Saray ve saray etrafında toplanmış kesimler KHK’lerle ülkeyi idare etmekte, her ferman kanun yerine geçmektedir. Kuvvetler bir adamda toplanmaktadır. AKP artık çözüm gücü değil, sorunların kaynağı olmuştur. Bu sorunu çözecek olan halkın kendisidir. Bu nedenle, geçte olsa, altı doldurulmamış da olsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Adalet Yürüyüşü’nü destekliyoruz.