Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  2,1 milyon aileye biner liralık nakdi yardımları ulaştırdıklarını, çok yakın zamanda 4,4 milyon ailenin tamamına ulaşacağını söyledi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketi kapsamında devreye aldıkları tüm desteklerin hayata geçmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kamu bankaları eliyle verilen kredileri anlatan Albayrak, özel bankalardan ise çok sayıda şikayet geldiğini ifade etti.

Özel bankaların bu süreçteki faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Albayrak “Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

ALBAYRAK: HIZLI MÜDAHALE ETTİK

Albayrak, tüm ülkelerin Covid-19 salgınının ekonomiye etkileriyle mücadele etmeye çalıştığına dikkati çekerek, bu ülkelerin destek ya da kurtarma paketlerinin tutarlarının kamuoyuna yansıdığını ancak küresel fotoğrafın, söylenenlerin ülkelerin sorunlarına çözüm olmakta yetersiz kaldığını gösterdiğini vurguladı.

Fransa’da bu süreçte işsiz kalanların sayısının 4 milyona yaklaştığına işaret eden Albayrak, ABD’de de nisan sonuna kadar 20 milyondan fazla kişinin süreçten dolayı işsiz kalacağının tahmin edildiğini belirtti. Türkiye’nin ise hem salgınla hem de ekonomik etkileriyle erken ve hızlı mücadeleye girdiğini öne süren Albayrak, hiçbir uluslararası kurumdan destek almadan süreci yönettiklerini söyledi.