Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın bütçesine ilişkin yaptığı konuşma kapsamında, 2018 yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 20.8 olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başlanmıştır. Öncü göstergeler 2018'in ikinci yarısında ekonomide yavaşlama ve dengelenme sürecine işaret etmektedir. Hayata geçireceğimiz yeni bir eylem planı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.  Mali disiplin temel çıpamız olacaktır. Vergi sistemimizi daha basit, etkin, geniş tabanlı ve daha adil bir yapıya kavuşturmak için vergi mevzuatımızın sadeleştirilmesine yönelik çalışmalarımıza devam edecek, etkinliği olmayan istisna, muafiyet ve indirimleri kademeli olarak kaldıracak, mecbur olmadıkça yeni istisna ve muafiyet getirmeyeceğiz."

"Mali disiplin temel çıpamız olacak." vurgusu yapan Bakan Albayrak, kur krizi sonrası gelinen sürece ilişkin ise şunları söyledi:

Quote Message: Ağustos ayında döviz kurunda makro temellerle bağdaşmayan spekülatif ataklar yaşandı, bu süreçte alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başlandı."

Ağustos ayında döviz kurunda makro temellerle bağdaşmayan spekülatif ataklar yaşandı, bu süreçte alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başlandı."

Bakan Albayrak, KDV iadeleri ile ilgili olarak, “Belirli şartları sağlayan mükelleflerimizin yeminli mali müşavirlerce hazırlanmış KDV iadesi tasdik raporuyla talep ettikleri KDV iade tutarlarının yüzde 50’sinin yapılacak ilk kontrollere göre 10 iş günü içerisinde teminat alınmaksızın iade edilmesini, kalan tutarın daha sonra yapılacak kontroller çerçevesinde iade edilmesini öngören çok daha hızlı ödemeyi öncelikleyecek yeni bir sistem oluşturacağız.” açıklamasında bulundu.

Albayrak burada yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerinde olumlu etkileri görülmeye başlanmıştır. 2018 yıl sonu enflasyonu yüzde 20.8 hedeflenmektedir. Yeni bir vergi veri analiz merkezi kuruyoruz.