Dündar Kılıç'ın torunu Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, üzerinde silah olduğuna dair ihbar bulunan Onur Özbizerdik, silahının aracında olduğunu söyleyerek polisle beraber aracına yöneldi. Özbizerdik silahını araçtan alarak polise teslim ederken, yapılan incelemede restorandaki tuvaletin çöpünde bir silah daha ele geçirildi. Ele geçirilen silahın, polislerin gelmesinden sonra tuvalete girdiği belirtilen Özbizerdik’in yanındaki akrabası Orhun Hacısüleymanoğlu’na ait olduğu öne sürüldü.

KELEPÇE TAKILMADI

Emniyetteki işlemlerinin ardından Özbizerdik polis eşliğinde asker olan yakını Orhun Hacısüleymanoğlu ise askeri inzibatlar eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Özbizerdik ve yakını, savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Özbizerdik’in mahkeme salonu önünde dolaşırken ellerine kelepçe takılmadığı görülürken Özbizerdik tarafından darp edildiği yönünde haberler çıkan kız arkadaşı Mellis Çakır’ın da adliye kapısında beklediği öğrenildi.

“SİLAHI KENDİ İSTEĞİMLE TESLİM ETTİM”

Milliyet’te yer alan habere göre Özbizerdik ifadesinde, dün gece askerden izne gelen yeğeni Orhun Hacısüleymanoğlu ile birlikte Sarıyer’de bir restoranda otururken içeri 7-8 polisin girdiğini söyledi. Özbizeridik, “Önce yanıma polis amiri gelip, ‘Gel seninle bir şey konuşacağız, yan masaya gidelim’ dedi. Bana ‘Sen silahsız gezmezsin, üzerinde silah varmış’ deyince tatsızlık olmasın diye silahımın aracımda olduğu söyledim. Arkadaşımdan bir süre ödünç olarak kullanmak için silah almıştım. Park halinde bulunan araçta silahım olduğunu söyleyerek amir ile birlikte araca gittik. Silahı kendi isteğimle teslim ettim. 155’in arayarak hakkımda ihbarda bulunulduğu söylendi, ancak böyle bir ihbar yoktur. Beni 3-4 gündür takip ediyorlardı” dedi.

“HAYATIMI NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM”

Polislerin olaya ilişkin hazırladıkları tutanağı birçok kez yırtarak yeniden yazdıklarını öne süren Özbizerdik, “Polislerden 155 kayıtlarını istediğimde bu kez ekipten birinin şahsi telefonuna ihbarda bulunulduğunu söylediler. Ben başıma gelen olaylar nedeniyle 12 yaşımdan beri kendimi korumak için silah taşımak zorunda kaldım. Ben 3-4 gündür Tarabya spor Kulubü’nün fahri başkanlığını yaparak yönetimine girdim. Hayatı normalleştirmeye çalışıyorum. Beni aldıklarında bana silahtan kimsenin tutuklanmayacağını, ifademin alınarak serbest bırakılacağımı söylemişlerdi” diye konuştu.

“ONUR EVİNE KÖPEK ALARAK SORUMLULUK TAŞIMAYA BAŞLADI”

Hakimlikte daha sonra söz alan Özbizerdik’in avukatı, müvekkilinin restoranda yakınları ile birlikte olduğu halde arama işlemine kalkışılmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. Özbizerdik’in avukatı, “Müvekkilim son 3 aydır hayatını düzene sokmaya çalışmaktadır. Ev tutmuş, köpek alarak sorumluluk taşımaya başlamış, spor kulübünde gönüllü olarak çalışma arzusundadır. Serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Aksi müvekkilimin hayatının kırılma noktası olacaktır. Bize bir umut uyandırmıştır. Kendisine son bir şans verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kararını açıklayan hakimlik, Özbizerdik’in üzerine atılı “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermiler satın alma ve taşıma” suçundan, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu ve şüphelinin kaçma şüphesini göz önüne alarak tutuklanmasına hükmetti. Öte yandan Özbizerdik ile birlikte gözaltına alınan Orhun Hacısüleymanoğlu da aynı suçtan tutuklandı. Hacısüleymanoğlu, askeri cezaevine götürüldü.