Bölge illerinde AKP’ye destek veren aşiretlerdeki "kan kaybı"nın ardından Siirt Gökçebağ Beldesi'nde de AKP’li belediye meclis üyeleri, AKP Belde başkanı ve yüzlerce üye partiden istifa etti. 2015 yılında yapılan yerel seçimler sonrası Gökçebağ belediyesi AKP meclis üyeliği görevini yürüten Salih Balık, Veysi Şahin ,Necmettin AYDIN aileleriyle birlikte DBP’ye geçeceklerini belirterek, genel seçimlerde de HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı.

siirttenote.com'da yer alan habere göre, konu hakkında konuşan Gökçebağ AKP Belde Başkanı Bedri Çiçek, "Milletvekillerimiz kendi istedikleri doğrultusunda kendi aralarında iş bölümü yaparak kendi adamlarına kendi yakınlarının taleplerini karşılıyorlar ve işlerini görüyorlar. Biz yönetim teşkilatı olarak ev ev gezerek oy topluyorduk. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Beldemizin hiçbir ihtiyacını karşılamadıkları için belediye encümenimiz Necmettin Aydın, Salih Balık, Veysi Şahin ve 255 üyemizle istifa edip DBP'ye geçtik ve genel seçimlerde HDP destekleyeceğiz," dedi.

Ayrıca 2014 ve öncesindeki yerele seçimlerde AKP belediye başkan aday adayı olan ve AKP’nin Siirt’teki "ağır toplarından" Cemal Silah bu dönem AKP’den koptu. Hangi partiye destek vereceğini belirtmeyen Cemal Silah'ın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

AKP'Lİ AKTAY, SİİRT'TE "KÜRT DEMEK AYIP" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Siirt'te ziyaretlerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, burada yaptığı konuşmada,  "Artık bu yörenin insanına Kürt demek çok ayıptır," demişti. Aktay'ın bu açıklamaların tepki toplamıştı.