Aksoy Araştırma'nın anket sonuçlarını yorumlayan Ertan Aksoy, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) oy oranlarının arttığını ve seçime kadar artma potansiyelinin olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçim tarihinin erteleneceğine yönelik tartışmalar yaşanmış muhalefet partileri bu duruma karşı çıkmıştı.

Seçim zamanına sayılı günler, araştırma şirketleri kamuoyu yoklamalarına devam ediyor.

Aksoy Araştırma’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı ankete göre, AKP’de oy kaybı yaşanırken, CHP’nin oyu arttı.

Anket sonuçlarında dikkat çeken bir diğer sonuç ise TİP'in oy oranı oldu.

Nevşin Mengü'nün programında, araştırma sonuçlarını yorumlayan Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, TİP'in oy oranlarında artış yaşandığını ve seçime kadar artma potansiyeli olduğunu ifade etti.

Ersoy, TİP'e yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

TİP 0.5 ve 0.6 düzeyinde oy oranına sahipti. Geçtiğimiz ay 1.2'ü bu ay ise 1.4'ü buldu. TİP'te anlamlı bir artış var. Seçime kadar oy oranının artma potansiyeli var. TİP önemli bir şeyi başarıyor, ayrışan bir siyaset yapıyor. Genç ve dinamik bir kadroya sahip. Gençliği iyi yakalıyor. Vicdanın gerektiği her yerde toplumsal vicdanın sözcülüğünü üstleniyor. Bu da tabii ki bir ilgiyi ve beğeniyi hatta bir miktarda oya dönüşmeyi oluşturuyor.